Avresa mot norr

Sitter nu i vår hytt på MS Polarlys på väg norrut med Hurtigruten. (Det här är alltså skrivet för några dagar sedan och först utlagt nu.) Det gungar lite lätt, men det är ingen sjögång att tala om det är endast lite mjuka atlantdyningar vi känner av. Klockan är som sagt redan över halv elva och det är i stort sett dagsljus ute än så länge. Solen är på väg ned precis just nu. Inledningen av resan har varit mycket trevlig, mycket naturligtvis beroende på det fantastiska vädret vi idag har fått över Bergen. När vi avgick ifrån Bergen vid kl. 20.00 var det klarblå himmel och cirka 25 grader varmt ute. Det kunde inte ha blivit mycket bättre än så här.
Dagen har alltså varit betydligt bättre vädermässigt jämfört med gårdagen. Efter frukost på hotellet lyckades vi ta oss ut i Bergen igen. Nu gick vi mot Fløibanen, vilket är en bergbana upp till en utsiktspunkt högt upp på berget intill Bergen. Det är fin utsikt över Bergen därifrån om det är klart väder, vilket det var idag. När vi kom fram till stationen så var det redan lång kö till banan, och längre blev det hela tiden. Det var busslast efter busslast med resenärer ifrån kryssningsfartygen som angjort Bergen. Vi tog våra egna apostlahästat istället uppför backen en bit upp till något som kallades Skansen. Det var en lite park med ytterligare vägar och stigar upp på fjället, vi gick bara en bit så vi såg lite av bergbanan innan vi gick nedåt igen.
Vi knallade runt ett par timmar i Bergen vid Bryggen och ut mot kryssningsfartygens hamn ute på udden innan vi återvände mot stan igenom Bergens fästning. Inne i City intog vi en fisklunch på Söstrarna Hagelins fiskställe. Inger åt en fiskhamburgare och jag åt en Bacalao. Gott som tusan. Innan det blev dags att ta sig mot Hurtigrutenterminalen och båten inhandlade Mikael en pryl till sin dator. Mikael hade glömt kabeln som ansluter kameran med datorn så det inhandlades en SD kortläsare istället.
Som sagt tidigare så lyckades vi checka in och boarda skeppet i god tid innan avgång. Väl ombord har vi hunnit med en middagsbuffe, avgångchampange och informationsträffar ombord innan det nu är sovdags.

Inger försöker nu lyssna på sin ljudbok och jag ska försöka börja läsa min bok, hälsar Inger och Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *