Jul – Nyår

Ibland känns allt bra, eller hur?

Nu har det nya året 2018 firats in. En del har säkert gjort det extra festligt och fint på alla sätt och vis. Det är bubbeldricka, ballonger, fina kläder, etc. tillsammans med goda vänner. För andra är det som vilken ny dag som helst som inträder efter midnatt. Visst, det kanske dricks och äts lite extra, många är lediga dagen efter. Men den där lilla extra känslan bara för att det är ett nytt år, som infinnes hos andra, kanske inte finns hos alla. Ekorrhjulet rullar på och livet går vidare ändå.

Det här låter nog lite dystrare än vad det är meningen att det ska låta som. Alla får fira eller inte fira det nya året på sitt sätt, vilket nog många människor också gör. Det som är störande är naturligtvis när någons så kallande firande går ut över någon annan, t.ex. när raketer skjuts rakt in i lägenheter eller någon blir misshandlad eller något annat dumt som vi kan läsa om på nyårsdagen, år efter år, i nyheterna.

Åter nu till oss själva istället för alla dessa filosofiska utsvävningar. Vad har vi haft för oss i jul och nyår.

Det som är roligtoch värt att berätta om börjar fredagen 15 december då både Inger och jag påbörjade vår julledighet. Vi hade bägge tagit semester veckan innan jul. Eventuellt att vi tänkte oss någon resa. Vi hade pratat om kryssning i Medelhavet, besöka någon storstad, skidresa eller något annat, men det blev inget av det. Det har varit en natt i Örebro, en i Eskilstuna och nu på Nyårsafton en natt i Vadstena. Alla fantastiskt sköna lugna nätter med trevliga enkla aktiviteter under dagarna.

Efter att ha inlett semesterdagarna med julförberedelser och annat pyssel hemmavid så åkte vi till Örebro torsdag 21 december. Vi hade bokat in oss på First Hotel Örebro för en natt. Hotellet är ett gammalt fint hus med en enastående fin trapphall. Hela huset verkar vara ett fint gammalt hus som hotellet ligger i. På eftermiddagen när vi tagit oss till Örebro och avlämnat bilen, vilket för övrigt var första långresan med nya bilen, tog vi först en lunch och sedan en promenad i Örebro city med lite besök i affärer. Till kvällen hade vi bokat in ett besök på Ingeborgs restaurang & bar. Vi åt en utsökt renstek med mycket gott vin till.

På morgonen dagen efter, alltså på fredagen, intogs först en lugn frukost på hotellet innan bilen styrdes mot Eskilstuna, för besök hos mamma Irene. Eftermiddagen och kvällen tillbringades tillsammans med henne. Bland annat åt vi en god köttfärslimpa med sötpotatisklyftor. Vi hann också med ett besök på kyrkogården för lykttändning för de som numera är frånvarande.

Samma procedur på lördagsmorgonen med god hotellfrukost innan ytterligare ett kort besök hos mamma innan bilen styrdes åter hemåt mot Norrköping för de sista julaftonsförberedelserna.

Julafton tillbringades hemma på Stafettgatan i Norrköping, tillsammans med Malte, Jenny, Martin, Adam och Bosse. Vi hade dukat upp till ett julbord med lite variation, bland annat lite exotiska sallader och vegetarisk Janssons frestelse. Vi tittade lite på TV, åt godis och delade ut julklappar till Malte. Fast han förstod nog inte mycket över vad som hände runtomkring honom.

Därefter blev det två dagar i stillhet hemma innan vi drog iväg till våra respektive jobb för arbete i mellandagarna innan det blev helg på nytt. Inger hade i och för sig ledigt redan på fredagen så hon hann förbereda lite fredagsmys.

På nyårsaftonen drog vi iväg till Starby Hotell i Vadstena. Vi hade bokat in oss på nyårspaketet med en övernattning och god nyårsmiddag. Efter incheckning intogs en liten lunch innan vi tog en promenad i ett stängt och gråkallt Vadstena. Slottet såg ut som en stor grå stenklump, Klosterkyrkans kyrkogård var dyster och Vätternsvatten såg riktigt kallt ut. Vi gick tillbaka till hotellet och hoppade ned i en skön bubbelpool istället. Middag med gott vin intogs i hotellets restaurang i en lugn och avslappnad atmosfär tillsammans med övriga gäster. Vi blev dock väldigt mätta och trötta efter middagen så det blev en enskild nyårsskål på vårt fina rum.

Nu är det kväll på nyårsdagen. Vi har inte gjort mycket idag. Tittat på några filmer, fikat och nu ätit risgrynsgröt och julskinka. I morgon är det arbetsdag igen. Härligt!

Nu ska vi snart sova, godnatt
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *