På väg till Stöten, Sälen

Hej på er!

Inger och jag befinner oss nu på Värdshuset Flottaren i Vansbro. Vi är på väg till Stöten i Sälen för att fira Påsk, åka lite skidor, springa och relaxa. Vi åkte hemifrån Norrköping cirka klockan 14.30. Vi var framme i Vansbro cirka klockan 18.40 efter en lugn och bekymmersfri bilfärd. Lustigt nog känns den första biten över Finspång som den som tar längst tid. Sen så rullar det på i full fart förbi Örebro, Nora, Hällefors och Lesjöfors innan vi kommer fram till Vansbro. Tanken är att vi ska kunna komma vidare skapligt tidigt imorgon för att kanske hinna med lite skidåkning under fredagen. Vi får väl se hur det blir med det.

Som sagt så åker vi bland annat igenom Lesjöfors. Det ligger i norra delarna av Filipstads kommun. En reflektion vi gör när vi åker igenom byn, är att det känns som ”byn som gud glömde”. Vi ser en del stora tomma industribyggnader, slitna gamla hus, obefintliga trädgårdar, tomma butikslokaler, etcetera. Det finns säkert förklaringar till varför det ser ut som det gör, samt att vi åker utmed stora genomfartsleden mitt i Lesjöfors utan att se det fina som också finns där.

Nu ska vi snart ta och sova, vilket Inger nästan redan gör.

Vi hörs framöver.
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *