Nu i Stöten

Hej igen!

Nu är vi i Stöten sedan några timmar, eller rättare sagt sedan cirka kl. 10.45. Resan från Vansbro gick bra. Det var lugnt på vägen när vi startade cirka kl. 08.36 och ända tills Berga by ungefär. Där tätnade det med en del bilar och några vansinnes omkörningar. Tänk, de hinner med att åka i backen cirka 15 sekunder mer än oss som avvaktar med omkörningen. (idioter)

Nåväl, vi tankade bilen i Sälen by och tog oss sedan upp över fjället för att åka förbi de stora anläggningarna. Påsken är nog en av de viktigaste tiderna för skidanläggningarna för så här mycket bilar och besökare har jag aldrig sett tidigare. Vi har oftast åkt något tidigare i mars. Tidigast var ett år då vi åkte redan vid trettonhelgen, då var det inte mycket snö det året. Men i mitten på mars brukar det vara en massa snö och en riktig vinterkänsla. Det var det särskilt vintern 2014 då Inger och jag var upp en kortvecka mars 2014. Det var då vi bodde på Olarsgården.

Nog om tidigare resa, nu är vi här på Best Western Stöten Ski Hotel. Jag tog mig ut i backen så fort som vi kom fram efter att ha hämtat ett skipass i reception, bytt om och plockat ut ett par skidor. Allt gick bra, även om receptionisttjejen vi mötte var lite kort i tonen när vi frågade efter vårt rum. Vi var för tidiga så vi fick lov att vänta på det, inte helt oväntat. Nåväl, jag tog lite turer i backarna, Inger kollade in läget och lyckades checka in innan vi träffades på Våffelstugan för en god våffla. Det är ju våffeldagen idag!

Vi skildes igen, jag upp i backarna igen och Inger stack iväg för att ta en löptur. Det visade sig att hon inte var ensam att ut och löpa. Troligen beroende på att längdskidspåren börjar mjukas upp och i stort sett bli obefintliga i värmen. Vi träffades så småningom vid Afterski igen innan det blev dags att ta en dusch och förbereda sig inför kvällen. Vi får se vad den har att bjuda på.

Jag lyckades inte avsluta det här inlägget igår kväll. Jag blev väldigt trött efter den goda middagen med grillbuffé och en gott rött vin, så jag slocknade nästan direkt när vi var tillbaka på hotellrummet. Nu får jag istället avsluta det här idag. Jag har nu varit ute och åkt skidor på förmiddagen. Jag var iväg tidigt i morse när solen sken och backarna var fina.

Inger har tagit det lugnt och läst tidningarna. Strax ska vi gå ut och titta på det så kallade Poolhoppet. Vet inte riktigt vad det är för något, men de har i alla fall fyllt upp en stor gropp med vatten ute på torget. Antagligen ska folk hoppa med skidor och allt ned i vattnet. Det är tydligen någon påsktradition här i Stöten.

Vi hörs igen!
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *