I Bergen

Nu är vi i Bergen, i det regniga Bergen i Norge.
Vi kom hit igår efter avresa från Norrköping tidigt på morgonen. Först blev det ett stopp hos Anne-Marie, en väninna till Inger ifrån tiden på Island. Vi bjuds på en god middag och en trevlig stund innan vi åker vidare till vårt hotell inne i Bergen.
Ja, det visar sig att vi har verklligen otur med vädret idag, tisdag. Enligt uppgifter från Anne-Marie så har det haft verkligen fint väder här i Bergen fram till i helgen som var. Men idag har det regnat hela dagen. Inget häftigt jobbigt regn utan ett fint duggregn hela dagen. Vi blir blöta men det är ingen större fara för det är inte särskilt kallt trots allt.
Det blev på grund av vädret ingen allvarligare utforskning av Bergen utan vi fick endast koncentrera oss på det stora turistmålet, Bryggen. Det är en massa gamla trähus byggda av tyskar på medeltiden när de handlade med torkad torsk från Lofoten.

Bryggen i Bergen

Vi var på besök i Hansa museet när det regnade och fick oss en guidad tur i istället för att gå ute i regnet.

Torkad torsk

Bryggen är trånga gränder och mysiga stora och små butiker som är till för att lura av turisterna en massa pengar. Vi tog oss i alla fall en kopp kaffe och en våffla och en gulrotkaka innan vi trots allt strosade vidare mot Bergens gamla fästning.

Bryggen gränd full med turister

Vi besökte Bergens Fästningsmuseum, det var gratis entré så det passade bra i regnet, vi blev torra igen. Det visade på historien om fästningen och hur det var i Bergen under tyska ockupationen av Norge under Andra världskriget.

Åter på hotellrummet och samlade vi kraft för att ta oss ut igen för att äta oss en kvällsmiddag. Det blev färska räkor och musslor på Fiskerestaurangen precis bredvid hotellet. Kvällen blev trots allt regnande under dagen riktigt skön. Vi han med en liten tur upp på torget och ned till byparken också innan det blev promenad tillbaks till hotellet.

Byparken

Norska hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *