Hemma ifrån Stöten

Hej

Efter en arbetsdag så ska jag försöka beskriva avslutningen och göra en liten summering av vår helg i Stöten. Senaste inlägget var ju ifrån Påskdagens eftermiddag, när vi tog igen oss lite inför den avslutande kvällen.

Jag hade varit och lämnat tillbaka mina hyrda skidor hos Kaisers skidbod, eftersom lusten att åka mer skidor hade försvunnit i och med regnet. Dessutom tagit mig en bastu med lite bad i Stötens bad & bastu anläggning, som de kallar Vattufjäll. Det är inte stort jämfört med vad som finns i Experium i Lindvallen eller Åres stora vattenland. Men det kan ge lite förströelse och skön avkoppling till en sargad kropp efter timmar och dagar i backarna. Det var skönt att sitta en stund i bastun, nästan för sig själv, de flesta som kom dit gick in och badade och plaskade i pollen, det var naturligtvis barnen som vill bada, de är inte så intresserade av bastu trots allt.

Den här kvällen provade vi den sista av de tre kvällsmiddagsrestaurangerna som finns i området. Vi gick till Annikas kök & bar vilket visade sig vara ett lyckobeslut för det var nog den finaste maten på det stället. De erbjöd en vällagad husmanskost på a´ la carte vis. Vi åt dels en fisk och skaldjursgryta (Inger) dels en Renskavsgryta (Mikael) vilka bägge två var väldigt krämiga och goda. Till det lite efterrätt och gott vin. Det ligger cirka någon kilometer ifrån hotellet så det krävdes också en promenad dit och tillbaka, men nu hade vi ju sommartid så det var ljust länge den här kvällen.

De två övriga a´la carte restaurangerna är dels Brasseriet som ligger inne i hotellet och är den stora restaurangen med frukost, bar och After Ski under eftermiddagen. På Brasseriet åt vi en Steakhouse buffé på fredagskvällen. Vilket innebar att man fick smaka flera olika goda köttbitar under middagen. Påskaftonen gick mer i en sydtysk Tyroler stil med Wienerschnitzel och Weissbier på just Tyrolerladan. Den ligger utanför hotellet bara ca femtio meter upp i backen. Maten och drycken var jättegod, men serveringen var lite långsam tyckte Inger.

I det stora hela är vi nöjda med Påskhelgen även om det blir lite mycket bilåka. Men idén med att stanna en natt någonstans på vägen upp till Sälen passade oss bra. Dels delar vi upp bilturen i två delar och dels så hinner vi utnyttja även den första dagen till aktiviteter, särskilt som det bara var fyra dagar som vi hade på oss. Stöten var lite mindre än de andra ställena i Sälen så det var lite mer överskådligt och enklare, även om det naturligtvis var mycket folk här nu i och med Påsken. Det var även mycket folk på den andra ställena såg vi.

Det enda som var tråkigt var att vädret inte visade sig från sin finaste sida, förutom Påskafton. Verkar som att Sälen hade sämst väder i hela Sverige när vi följde all rapportering i TV och social medier, särskilt Påskdagen. Så det var skönt att komma åter till snöfria breddgrader på måndagskvällen och nu ser vi fram emot en fin och varm vår.

Vi hörs
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *