Göteborgs halvmaraton 2016

Hej

Nu är vi i Göteborg, Sveriges …sida (välj själv). Inger springer Göteborgs halvmaraton för fjärde gången, jag är imponerad. Hur kan man få för sig att springa 21097 meter, det är ju jättelångt. Men det är i alla fall väldigt många som gör det, år efter år efter år.

Vi hade fredagen ledig bägge två så vi kom iväg vid tolvtiden ifrån Norrköping igår fredag. Vi var framme vid femtiden efter en intensiv bilfärd längs E4:an och 40:an. Det var mycket trafik hela vägen. Dessutom fastnade vi i några smärre bilköer på vägen, men det var ingen fara och allt rullade trots allt på hela tiden.

Idag har som sagt hela dagen varit inriktad på att få iväg Inger på sitt lopp och att vänta på henne när hon återkommer. Starten är vid Slottsskogsvallen strax utanför centrala Göteborg. Det är mellan 40 – 50 tusen startande så det är en stor apparat att få iväg alla löpare. Det är en hel massa folk som samlas vid startplatsen så det är lite rörigt, men det är ett väl organiserat arrangemang så allt flyter på ändå.

Vi hade turen att hamna uppe på läktaren med bra sikt mot målet så vi kunde se den mycket imponerande målgången. För första gången har de sprungit Göteborgs halvmaraton på under en timme. Det är fort. Se allt om det hos SVT Sport.

Ingers tid är också imponerande, överhuvudtaget alla löpares tider är imponerande.

IMG_1174

Richard Mengich går i mål på imponerande 59 minuter och 35 sekunder.

Andra löpare ser ut så här när de ska ta sig in i mål.

IMG_1221

Men nu är det dags för Inger att ge sig iväg tillsammans med en massa andra löpare.

IMG_1241

I morgon åker vi vidare mot Danmark.

Löparhälsningar från
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *