Hej ifrån Falköping

Nu har vi kommit till Falköping. Naturligtvis så ska vi fortsätta mot Göteborg men vädrets makter har satt stopp för det. Det är tydligen åskoväder både söderut mot Göteborg och norr om oss mot Skövde. Det jag ser från tågfönstret är bara svarta mörka moln på himlen. Det ser inte trevligt eller inbjudande ut. Det är dock imponerande hur vädrets makter kan sätta stopp för stora infrastruktuella system i vårt moderna samhälle. Varken detta eller vinterns inverkan är något som vi kan förbereda oss för eller förebygga dess påverkan i från fullt ut. Hur som helst så går det naturligtvis ingen akut nöd på oss. Vi har eget cider och öl, lite choklad och dator, med Internet uppkoppling. Det som hänt är att ett ställverk har blivit utslaget i Herrljunga samt att blixten även har slagit ned på linjen norr om oss, så alla tåg står stilla för tillfället.

SJ har haft en hård och tuff vinter, nu väntar en hård och tuff sommar. Det kommer aldrig att bli lätt att köra tåg på Banverkets, eller om det heter Trafikverket nu för tiden, spår. Dessutom är det inte lätt för oss resenärer att skylla på rätt företag. Vi möter ju SJ och dess personal när vi är ute och reser, men ofta så är det faktiskt Trafikverket (Banverket) som är boven i dramat.

Ja, vi får väl se när vi kommer iväg ifrån Falköping och kommer fram till Göteborg. Just nu är vi ca en timme försenade. Falköping ser dock inte mycket ut för världen. Det jag ser från tågfönstret är ett gammalt trähus som inrymmer ”Rantens hotell” enligt skyltarna. Nu ska jag Googla på det för att se vad det är för ställe.

Vi hörs lite senare.

Med vänlig hälsning
Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *