Vintersemester

Snart dags för vintersemester i Sälen. Närmare bestämt i Lindvallen, nästa vecka. Vi, det vill säga, pappa Mikael, Inger, Adam, Jenny och Martin ska uppleva fjällvärlden i några dagar. Förhoppningsvis blir det fint väder med mycket snö och bra skidåkning. Vi ska dock inte bara åka skidor och framför allt blir det nog ingen hårdkörning i backarna under dagarna. Nu ska vi njuta av ledigheten och leka och ha kul i backarna.

Vintersemester i Sälen har blivit lite historia för familjen. För vissa av oss kommer det att bli för fjärde gången med vintersemester i Sälen.
Inger och Mikael var där för första gången, då i Hundfjället, vecka 10 år 2002. Därefter blev det en kortvecka mellan nyår och trettonhelgen 2007 i Lindvallen. Då var vi alla fyra, dvs. Inger, Mikael, Jenny och Adam. Även Tomas kom och hälsade på några dagar. Dock var det knappt någon snö då, så det blev dålig skidåkning under de dagarna.
Senast vi var där var dock återigen vecka 10 år 2009. Men då var vi bara Inger och Mikael och då hade vi Tandådalen som utgångspunkt. Då hade vi mycket snö, men ett gråmulet väder, med snö och dimma. Mycket skidåkning blev det  ändå för Mikael den veckan.
För att se hela listan på våra resor och hitta annan information om våra resor, gå in på “Inger & Mikaels Reseberättelser”

salen022

Skidåkare i januari 2007.

Sälen är ett mycket trevligt område även om det bitvis är mycket exploaterat och utbyggt med stora hotell och många stugor. Dock finns det en känsla kvar av frihet och lugn när man befinner sig i backarna. Naturligtvis finns det mer eller mindre befolkade backar och perioder så det gäller att välja rätt tillfälle och tur för att kunna njuta fullt ut av farten i backen.

Trevlig tur från
Pappa Mikael

PS.
Håll koll på bloggen så kanske det kommer fler uppdateringar om händelser i backen.
DS.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *