På väg mot Oslo och Svalbard

Söndagen den 23 juni 2019

Nu är vi på väg mot Oslo. Vi sitter på tåget och jäser efter att ha ätit en lätt lunch i Bistron. Vi fick precis meddelande om att vi kan börja checka in på flyget som vi ska ta mot Longyearbyen, Svalbard i morgon förmiddag. Just det vi ska åka norrut mot snö, kyla och stora glaciärer. Vi måste passa på att se denna annorlunda plats innan klimatproblemen helt fördärvar miljön på Svalbard. När vi kommer hem får vi klimatkompensera så mycket som det bara går. Men först ska vi ha en kväll i Oslo. Vi blev tvungna att åka till Oslo lite tidigare för att hinna med flyget till Svalbard. Vi kunde säkert ha åkt till Arlanda istället och flugit därifrån, men nu gjorde vi så här istället.

Tågresan från Norrköping till Oslo är mestadels skog. I Norge går det lite långsammare än vissa bitar hemma i Sverige. Fast rälsen ligger fint utmed någon älv inne i Norge en bra bit fram emot Oslo.
Nu har vi stannat i Blaker. Men rullar på så sakteliga igen. I Lilleström blir vi också stående en stund innan vi åker in i den 14 kilometer långa tunneln som är den sista biten in till Oslo. Vi anländer cirka kvart över två.
Efter incheckning på Comfort Grand Central Hotel och en stunds vila traskar vi ut på stan där vi förblir under eftermiddagen och kvällen. Vi går ned på Karl Johan, är ute på Akkers Brygge och så småningom upp till Rådhuset och äter middag på indiska restaurangen ”Der Peppern Gro”. Vi åt en mycket vällagad och god Indisk middag. Vi avslutar kvällen med en sväng även ned till Operahuset.
Nu ska vi sova så vi kan komma upp i morgon bitti och ta oss ut till flygplatsen för färd till Svalbard.

Vi hörs
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *