Söndagseftermiddag

Idag blev det sämre väder än de tidigare dagarna, dock inte dåligt, utan det är molnigt och duggar lite lätt. Vad gör vi då?

Jo, efter en kort sväng ned på stan till Residenset och Hofgarten så tar vi tunnelbanan mot Olympiaparken och BMW museum. Efter lite strul med att hitta rätt linje så kommer vi i alla fall fram och tar oss in på BMW museum.

BMW – Bayerische Motoren Werke

De började med motorer till flygplan, fortsatte med motorcyklar och så småningom även bilar. Nu bygger de prestigefulla fina tyska bilar som kostar massor av pengar. På museet fick vi alla fall se en del bilar, motorcyklar och motorer, både gammalt och relativt nytt. Det var dock ett museum som hade mer som mål att beskriva företaget och dess utveckling än själva bilens historia, vilket var fallet hos Mercedez Benz museum i Stuttgart.

Dock hade BMW även en stor utställningshall ”BMW Welt” med de allra modernaste av bilar och motorcyklar där man kunde shoppa loss efter att ha varit på museet och blivit lockad av deras motorer.

Allt detta ligger precis intill den gamla Olympiaparken från OS 1972, ”glädjens OS”, med sin berömda arkitektur med det svävande taket och kända atletiska prestationer. Vi kunde gå in på en promenad i själva Olympiastadion och känna på atmosfären från den stora invigningen. Fast just nu var det lite dött och grått över hela anläggnigen.

Nu är det dags för den sista kvällen i München (för den här gången). Vad ska vi hitta på?

Vi får se, vi återkommer

Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *