Söndagsmorgon i München

Nu är det söndagsmorgon, vi har ätit frukost och funderar lite på vad vi ska hitta på idag. München är en trevlig stad, men det är en stor stad och massor av människor överallt. Det är säkert både Münchenbor och turister som är ute på stan och på julmarknader. Just julmarknaderna drar naturligtvis en massa människor. Turisterna kommer för att uppleva en tysk julmarknad och Münchenborna går ut för att umgås och få dricka en del Glühwein och äggpunch och annat gott. Tollwoods stora julmarknad på Theresienwiese är väldigt stor och har inte så mycket jultema över sig egentligen utan det är just en massa barer och snabbmat av diverse slag, samt en massa folk naturligtvis. Men i ett tält var det lite lugnare för där skulle ett Jazzband spela en välgörenhetskonsert för regnskogen. Det var trevligt.

Lördagen tillbringade vi på Deutches Museum, ett stort tekniskt museum som försöker på visa lite olika aspekter av naturvetenskaplig historia och förmedla kunskapen om det på mer eller mindre pedagogiska utställningar. Det var stort, tror inte vi hann gå igenom mer än ca. 2 tredjedelar av det hela. Och då menar jag bara att vi gick igenom och titta lite förstrött på det mesta. För att sätta sig in i allt och verkligen få ut något av det så kan det nog behövas en till två veckor.

Efter besöket på museet, som innehöll en lunch och ca 4 timmar, så tog vi S-Bahn och U-Bahn till Engelska trädgården och Kinesiska tornets julmarknad. Här var det verkligen lite julstämning och betydligt lugnare även om det var en hel del människor även här. Vi strosade runt en stund, drack en kopp Glühwein lyssnade på lite musik tog lite bilder i mörkret och hade det bra. Sen fick vi gå tillbaka igenom Engelska trädgården i mörkret.

Efter ytterligare lite traskande på stora gatan Ludwigstrasse hamnade vi vid Residenset och den mycket ljusutsmyckade Briennerstrasse. Här var det också flera julmarknader men nu var vi trötta och hungriga så nu ville vi inte trängas mer med folk. Tog oss istället bort till Karlsplatz och tunnelbanan tillbaka till Theresienwiese för att ta middag på Hacker – Pschorr Bräuhaus precis kvarteret bredvid vårt hotell. Det var en stor modern ölhall, där de brygger sitt öl och serverar god Bayersk mat.

Men som sagt var, nu har Inger borstat tänderna, så nu ska vi ut på nya äventyr.

Schüss
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *