München

Hallo!

München i december, vad kan det finnas där vid den tidpunkten undrar du?

Julmarknad på Marienplatz.
Julmarknad på Marienplatz framför nya rådhuset. Svaret är Julmarknader och Glühwein!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte en Julmarknad, det är marknad på många ställen, en del stora, en del bara några stånd i ett gathörn. Tyskarna är verkar vara tokiga i julpynt av allehanda slag, gärna lite glittrigt och med ljus. För det är många marknadsstånd som säljer olika slag av julpynt.

Vi åkte hit i går, dock med en viss försening. Planet avgick cirka en och en halvtimme försenat från Norrköping. Men å andra sidan fick vi en fin eftermiddag på Norrköpings flygplats innan vi kom iväg. Annars så gick resan bra och vi hittade till vårt hotell ”Boutique Hotel Bavaria¨.

Efter frukost så tog vi på oss och gick ut i München för att uppleva staden, åtminstone de innersta delarna av den, runt Marienplatz. Men först gick vi förbi monumentet ”Bavaria” vilket är något stort monument byggt av Ludvig I vid slutet av artonhundratalet.

Bavaria
Bavaria

På vägen mot city gick vi över Theresienwiese som är en stor öppen plats, som bland annat används för den stora Oktoberfesten, samt även för julmarknad. För att förstå hur stort det är så kan vi nämna att Heden i Göteborg troligen får plats i ett hörn av hela den här ytan. I city området tittar vi på rådhuset, Frauenkirche, Peterskirche, Isator, Hofbräuhaus med flera mer eller mindre kända och okända platser och hus.

Hofbräuhaus
Hofbräuhaus

Nu sitter vi på hotellrummet för att vila benen en stund innan vi går ned till julmarknaden ”Toolwood” på Theresienwiese.

Vi hörs
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *