Bath, Stonehenge och Salisbury

Hej

Bath

Igår kom vi till Bath, en stad med anor från Romartiden i Britannien. I staden finns framförallt det gamla Romerska baden, men också en hel del annat gammalt engelskt från lång tid tillbaka. Efter att ha checkat in på hotellet och bytt om till lite proprare stadskläder så drog vi iväg på upptäcktsfärd. Efter lite beslutsångest om vad vi skulle göra först så bestämde vi oss för en guidad bussrundtur. Men vi hoppade av efter en stund så att vi lugn och ro kunde gå och titta på Royal Crescent huset.
IMG_0675

Sen tog bussen oss tillbaka in till stan där vi strosade omkring en stund för att titta och njuta av den fina staden. Bland annat så gick vi förbi Pulteney Bridge, en av två broar i världen med butiker på sidan av bron. Kan du lista ut vilken den andra bron är?
IMG_0689

Men det mest fantastiska är ju självfallet de Romerska tempererade baden. Det är vatten som kommer fram ur en underjordisk källa som håller ungefär 47 grader Celsius i temperatur, som Romarna byggde upp ett stort badhus och tempel kring på sin tid här i England.
IMG_0710

Hela komplexet är otroligt välbevarat och består av original byggnader samt att de visar upp många lämningar från den tiden.

Stonehenge

Det här är nog ett av Englands mest berömda sevärdheter utanför London. Det har framförts många teorier om vad det hela handlar om och varför de började bygga det överhuvudtaget, men i vilket fall som helst så är det hänförande att få se något så märkvärdigt som detta stenmonument.
IMG_4448

Salisbury Cathedral

Vi fortsatte sedan lite till söderut, till staden Salisbury med en fin medeltida katedral mitt i stan. Den här har Englands högsta tornspira. Men den är också väldigt fin inuti, med väldigt höga valv och ett modernt dopfunt.
IMG_4500

Nu åker vi vidare en liten bit norrut till Stratford-Upon-Avon, Shakespeares hemstad. Vi hörs.

Soliga hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *