1 och 2 Juli

Hej igen!

Från den fina sommarstaden Weymouth drog vi vidare västerut mot Cornwall och Englands mest avlägsna hörn också säkert lite bortglömt av alla turister. Efter att ha passerat Exeter som är en port mot området så svängde vi av inåt landet och upp på höjderna på Dartmoor. Ett stort öppet landskap, bestående av hedar på berg och i dalar.
IMG_4403 

Här strövar det omkring vilda djur så som hästar, får, kossor och andra hemska varelser, till exempel; Baskervilles Hound.

Efter att ha kört igenom nationalparken och också bestigit ett berg så körde vi söderut mot Saltash och The Crooked Inn, ett mysigt värdshus med bra rum och god mat. Här stannar vi två nätter så att vi också hinner söderut i Cornwall.

Den sydliga resan genom Cornwall gick till St.: Michaels Mount, ett slott ute på en klippö, häftigt.
IMG_4423

Och till Englands mest sydvästligaste punkt på huvudön.
IMG_4441

Tyvärr så har inte vädret varit med oss idag. Regnigt, dimmigt och blåsigt. Men det är väl så det ska vara i England, särskilt utefter kusten. Nu är det dock slut på kuststäder och klippor för i morgon bär det av norrut och inåt landet till Bath.

Hej då!
Inger och Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *