White Cliffs of Dover

Hello

Nu har ännu en dag gått. Vi har hamnat i Bexhill-on-Sea, en mindre stad vid den engelska kusten strax väster om Hastings. Men det är inte här som vi har tillbringat dagen, utan det var vid de vita klipporna strax norr om Dover. Ett jättefint landskap med enormt höga kalkstensklippor som skiner helt vitt i solskenet. Mellan klipporna ett grönt skönt landskap med en mångfald av vilda blommor. Allt inramat av den blåa böljande havet.
IMG_4281 

Vi tog en vandring från besökscentret till en gammal fyr, South Foreland Lighthouse. ca 6,5 km fram och tillbaka. Det var det värt för vackrare vyer får man leta efter. Dessutom så möts vi av en fin liten fyr som innehåller en liten Te-salong som serverar goda kakor och te i söta tekannor.
IMG_4305

Efter att ha tagit oss tillbaka till bilen så kör vi en fin men bitvis smal kustväg igenom flera olika städer och byar. Bitvis går det sakta, bitvis går det fort, men hela tiden är det en massa trafik. Fast allt går bara bra, det är bara känslan av att sitta på fel sida som fortfarande finns kvar. 

I morgon bär det av vidare västerut förbi Brighton tills vi hamnar i Portsmouth där vi ska ta färjan över till Isle of Wight och till Shanklin där Ingers sedan barndomen goda brevvän Sandra och Andy bor. Vi ska hälsa på dem över helgen.

Regards
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *