Sista dagen

Hi

Vi närmar oss nu slutet på vår resa, runt i södra England. Vi har nu en natt kvar i en stad några miles söder om London som heter Crawley eller ska vi kalla det för en förort till London. Det finns äldre bebyggelse i staden men mestadels så är det moderna hus och stora köpcentrum. I vilket fall som helst så lyckades vi med att hitta en Pub20130709_182532-001 med mat så att vi fick oss ett sista middagsmål här i England. Vi har under dessa två veckor ätit både traditionella engelska rätter och mer moderna internationella rätter, vi har i varje fall inte svultit på något sätt under vår tid här.

Under dagen har vi hunnit förbi den riktigt historiska staden Winchester i vilken dagens England kanske föddes en gång i tiden. Bland annat så har vi sett det runda bordet IMG_0808vilket alla riddarna satt runt tillsammans med kung Alfred (Arthur). Dessutom han vi besöka den mycket fina katedralen i Winchester, där bland andra Jane Austen (“Stolthet och fördomar”) ligger begraven bland en hel massa biskopar och andra “berömda” personer.

En annan sak som jag har provat under de här två veckorna är “Real English Ale” av olika lokala sorter på de olika Pubar vi har besökt. Jag måste dock bekänna en fruktansvärd sak nu när jag befinner mig här i England.
Tysk öl är godare!
Så vi får se var nästa resa tar vägen?

Sov så gott!
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *