Linbana

Monte

Idag tog vi linbanan till bergsbyn Monte.

Linbana
Linbana

Linbanan tog c:a 15 minuter upp i bergen. Väl uppe gick vi bort mot kyrkan där kejsar Karl den förste från Österrike ligger begravd. Han flydde från Österrike då han störtades och levde sedan i exil på Madeira.

Vid kyrkan kunde man åka släde ner för vägarna i c:a 1,4 km. Det var många turister som valde att ta sig ner mot Funchal i släde tillsammans med två förare i stråhattar. Väl nere fraktades slädarna upp igen på lastbil och förarna fick åka buss. Det är lite skillnad från förr i tiden då förarna fick dra slädarna uppför igen (slädarna väger c:a 68 kg). Vi tyckte dock att det var för många euron för att åka lite nerför backarna. Vi spenderade pengarna istället att gå in i Montes Palace tropiska park, som finns med på UNESCO:s världsarvslista som vi försöker beta av.

Parken var mycket fin och speciell och vi gjorde mycket bekantskap med australiska träd.

Sedan tog vi linbanan ner igen till Funchal.

Kvällen

Under promenaden tillbaka till hotellet, halkar vi in i stans finaste vinbutik, bredvid vinmuseumet ”Adegas de São Francisco”. Vi köpte en flaska äkta Madeira, dock endast 5 år gammal som vi smakade på tillbaka på hotellet. Det var en utsökt smakupplevelse av russin, nötter och andra söta frukter.

När vi blev hungriga gick vi till den mycket fina och servicevänliga restaurangen, ”Casa Madeirense” vi fick oss en varsin utsökt stek med champinjoner och god sås. Sen hände det inte så mycket mera av betydelse, mer än att vi så småningom kom ned i sängen och somnade skönt.

Trötta hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *