Promenaddag

Söndagen bjuder på ett lite blåsigare väder än igår när vi vaknar upp och öppnar upp balkongdörren. Det verkar dock som att det kommer att klarna upp vartefter, vilket det också gjorde. Dagen blev solig men blåsig.

Efter att ha kollat in väderprognosen på TV så bestämde vi oss för att använda dagen till att promenera/vandra västerut ifrån hotellet. I vår bok om vandringar så är just den första vandringen i den boken en lättare promenad längs med klippkusten västerut ifrån stan bort till nästa lilla by.

Vandringen

När vi kom iväg så sken solen mer eller mindre från en klar blå himmel så det blev en mycket behaglig tur utmed kusten. Vandringen gick längs med en anlagd promenadväg i en avlång park. Det var mycket folk ute, både turister och andra. Sträckan kantas av stora hotellkomplex och allmänna badanläggningar. En del var väldigt flådiga medan andra var enklare. Turen tog oss bort till udden Ponta da Cruz där fick vi vända och traska tillbaka. På tillbaka vägen vart det en enkel lunch bestående av typisk Madeira soppa gjord på tomat, alltså en tomatsoppa.

Bad och sol

Eftermiddagen tillbringade Mikael på hotellets poolområde. Det är två stora pooler uppe på klippkanten med havet direkt utanför. Inger passar på att ta samma tur en gång till, fast nu springande. Dessutom påstår hon att hon tog sig ytterligare en bit längre bort.

Kvällsmiddag

Kvällen avslutades med en drink i den irländska puben innan det blev stor Portugisisk buffé i stora restaurangen på hotellet. Vi bestämde oss för att lyxa till kvällens middag efter gårdagkvällens bedrövliga restaurangbesök på en urusel turistfälla till restaurang. Så nu är vi väldigt trötta efter sol, bad, vandring och mycket god mat i buffén.

Sömniga hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *