Förväntan

Jag funderar på vilka förväntningar jag har på denna resa. Jag tror att jag framför allt förväntar mig något nytt och spännande, i form av upplevelser och vyer. Men jag förväntar mig också lite tid till att skriva och fotografera. Jag vill utveckla mig som skribent. Det är roligt att försöka tänka på vad för slags texter jag skulle kunna skriva på bloggen om de upplevelser som möter oss.

Tyvärr så blir vistelsen i San Francisco kort och intensiv. Inte minst så kommer vi väl att vara lite trötta efter en lång flygresa och stor tidsomställning. San Francisco är nio timmar efter Sverige , dvs om klockan är 12 mitt på dagen i Sverige så är klockan 3 på morgonen i San Francisco. Sen är det ytterligare 3 timmars tidsskillnad till Honolulu, på grund av sommartid (normalt är det två timmar).

Jag (vi) vill upptäcka saker, nya kulturer och ha lagom spännande händelser, gärna med inslag av nya aktiviteter som jag inte har utfört förut. Till exempel så skulle det nog vara kul att få testa på att få surfa på riktigt på vågorna med riktig surfbräda. Naturupplevelserna med fantastiska naturscenerier framför ögonen ser jag också fram emot. Det ska ju finnas en del härligt spektakulära naturområden på Hawaii.

I San Francisco är det de stora turistmålen som lockar eftersom tiden för besöket är kort. Så som Golden Gate bron, Alcatraz, Fishermans Wharf området och kabelspårvagnarna i backarna. Vi får hoppas på ett vackert väder under besöket.

Hawaii har en kultur som jag inte alls är bekant med, om vi bortser från den moderna amerikanska kulturen utan tänker på den gamla ursprungliga kulturen istället. Jag känner mig nästan lite skrämd av att behöva möta något så annorlunda som den polynesiska kulturen, jag är ju en man uppvuxen i det trygga moderna Sverige i ett sekulariserat kristet samhälle. Samtidigt så är det en stor möjlighet att få lära känna något helt nytt. Fast jag tror nog ändå att det moderna samhället på Hawaii nog kommer att dominera intrycken. Jag kommer med andra ord nog känna mig hemma ändå.

Snart på väg, hälsar
Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *