På upptäcksfärd i Funchal

Morgonen

Dagen börjar bra. En sovmorgon och en god frukost i den stora ”Garden Restaurant” på hotellet. Det fanns det mesta till frukost inklusive vita bönor och små goda engelska korvar. Inger föredrar däremot de lite mer hälsosamma inslagen så som müsli och färsk frukt. Ok, jag håller med, färsk frukt är jättegott såväl till frukost som vid andra tillfällen på dygnet. t. ex. nu när jag skriver blogginlägg så har vi smaskat i oss tre olika sorters passionsfrukter som vi inte visste fanns förrän vi besökte marknaden här i Funchal idag.

Nåväl, efter frukost mötte vi vår lokala reseorganisatörsrepresentant här på hotellet för lite information och tillfälle till frågor, med mera. Vi passade på att boka en vandring uppe i bergen på tisdag. Mer om den när vi har genomfört den. Tillslut så tog vi vårt pick och pack och drog iväg in till stan.

Förmiddagen

Rekommendationen från guiden var att gå iväg till marknaden idag eftersom det är lördag och det är den bästa marknadsdagen. Promenaden gick igenom det stora hotellområdet utmed stora vägen in mot stadens centrum. Tillslut så sprang vi rakt in i katedralen eftersom gatan i princip slutade utanför trappan upp till porten. En kort titt in i katedralen och sedan så rundade vi den till höger för att fortsätta promenaden mot marknaden.

Marknaden

Är ett ställe fullt med folk, både inhemska och turister i en salig röra bland alla marknadsstånd och försäljare. För oss är det totalt obegripligt att veta vem som är kund och vem som är försäljare för alla trängs i en enda stor röra tycker vi. Det var grönsaker, frukter, kryddor, fisk, en och annan slaktare och lite broderier men inget krimskrams någonstans. En mycket kul upplevelse som dock inte kunde bjuda på några överraskningar när vi hade gått runt där en stund. Vi köpte i alla fall lite passionsfrukter som vi hade fått provsmaka på. Himla gott!

Eftermiddagen

Nu strosade vi runt lite mer planlöst i Funchal. Vi tittade på något gammalt fort, stadens centrala torg med rådhuset, några parker, hamnen och till slut så var vi tillbaks vid vårt hotellområde. Vi har upptäckt flera trevliga restauranger på vägen som vi kan tänka oss att besöka vid något tillfälle så det ska inte gå någon nöd på oss. Sista anhalt innan vi går in på hotellet för att vila upp oss inför kvällen blir en Restaurang ”Paradise” strax bredvid hotellet.

Soliga hälsningar från
Inger & Mikael

PS.
Jag har fotat en heldel idag, men jag har inte lyckats ladda upp några foton ännu. Håll ut vänner så kommer det nog några bilder på något vis snart.
DS.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *