Andra golfdagen

Andra golfdagen måndag 9 april

Lumine golf, bana Lakes

Idag åker vi till den andra anläggningen och banan inom samma område. Det tillhör samma klubb/företag som driver det hela. Den ligger lite bortanför den första och nere på slätten närmare hamnen. Den är i stort sett helt plan (lätt överdrivet), men mer utspridd och med mycket vattenhinder på flera av hålen. Så det blir en helt annan karaktär på upplevelsen den här dagen.

Johan Moberg förbereder dagens putting träning.

Idag byter vi tränare så att vi får gå med vår andra Pro Johan Moberg istället. Nu är det dags att träna närspel. Vi börjar med att öva på puttningen och få riktning och längdkontroll på bollen. Det andra momentet bestod av att chippa in på green från kort håll. Det vill säga vi kan använda nästan vilket klubba som helst för att få bollen att lyfta en kort bit för att sedan rulla vidare på green. Det är viktigt att inte slå direkt på bollen för då far denm gärna iväg hur långt som helst. Sen har det visat sig att greenerna här på Lumine är väldigt ”snabba” dvs. bollen rullar iväg hur långt som helst känns det, bara man tittar på den.

Nu får vi tre gamla golfvänner som kämpat på under 2017 och gott kurs i vinter med Jonas, det vill säga jag, Inger och Renate spela en runda tillsammans. Det börjar bra, rullar på de första nio hålen med lite varierat resultat men ändå hyfsat spel av alla. Efter några hål på de andra nio börjar dagen och solen ta ut sin rätt. Helt plötsligt dyker spelkvaliten och resultaten med det. Framför allt vart det varmt på den här öppna banan även om det blev lite kyligare i luften sista hålet. Men då hägrade det nittonde hålet istället. Gud va skönt det är att sätta sig ner med en öl och titta på de kommande spelarnas sista slag mot det artonde hålet. För en del går det bra, för andra går det mindre bra.

Ett gäng goa gubbar som ska spela golf.

Den här kvällen får vi gå till en ny restaurang, som visar sig vara en riktig restaurang. Det finns flera salt och peppar ströare utplacerade. Klagomålen mot framförallt serveringen på restaurangen på hotellet visade sig vara stor så det har arrangerats med ett annat ställe för vår skull. Vilket var ett bra initiativ.

Nu är det flesta riktigt möra i kroppen, ändå ska vi orka med en tredje dag innan det blir en vilodag.

Måndagshälsning
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *