Resan till Salou

Lördagsmorgonen den 7 april

Nu är det tidig morgon. Vi inväntar nu resten av gruppen här på Arlanda. Vi åkte redan igår eftermiddag med tåg upp till Arlanda istället för att åka med den gemensamma bussen. Vi hade hunnit beställa både tåg och hotell innan informationen kom om att det skulle anordnas en gemensamm bussresa upp till Arlanda. Men vi tänker ändå åka med den hem till Norrköping när vi återvänder hit om en vecka.

Gårdagskvällen tillbringade vi med att checka in oss själva och lämna våra golfbagar vid specialbagage inlämningen samt att äta och dricka lite gott. Vi var bland annat upp till restaurangen på översta våningen i Clarion hotellet. De har förutom god mat också en fin utsikt över plattan nedanför Skycity och ut över startbanan utanför.

Nu på morgonen har damerna intagit varsin ytterligare kopp kaffe medan vi sitter och tittar på en fin soluppgång över Arlanda. Utanför fönstret ser jag också hur nån jobbar med avisningen på ett Lufthansa plan som ska iväg någonstans, kanske till Berlin.

Vart är vi då på väg kanske den intresserade läsaren undrar? Jo, vi ska till Salou, en liten ”fiskeby” cirka en timmes busstur söder om Barcelona i Katalonien, Spanien. Du kanske har förstått att det handlar om en golfresa. Det är en träningsresa anordnad av Norrköping Söderköpings golfklubb, med två av våra Pro´s; dels Jonas Johansson och dels Johan Moberg som ledare och tränare på resan. Vi kommer att spela på Lumine Beach & Golf Community en stor anläggning med 45 stycken hål fördelat på två artonhåls banor och en nio håls bana.

Vi kom i alla fall iväg så småningom och landade utan fadäser i Barcelona där vi äntrade en buss som tog oss till hotell Regente Aragon i Salou där vi inkvarterade oss. Vi hann också med en kortare promenad och siesta under eftermiddagen. Det hade varit en lång dag hitills.

Några golfbagar på hotellet.

Kvällen avslutades med en middag på hotellet, vilket inte visade sig vara mycket för världen. Framför allt är servicen och miljön under all kritik. Maten smakade ok, men den var definitivt inte trevligt upplagd på faten och saknade all form av finess. Det var verkligen en enkel husmanskost hoppkastat i någon större gryta. Missnöjet började sprida sig, och värre skulle det bli.

Nu var vi dock trötta så nu vart det dags att gå och lägga sig för i morgon börjar det roliga.

Godnatt från
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *