På Maui

I morse, den 29 april, lämnade vi ”Big Island” med ett flyg som tog oss till Maui. Det är den näst största ön, men troligen den som är mest njutningsfull beroende på att den har mer turist- och badvänliga stränder, utan att vara så överexploaterad som Waikiki är. Lite märkligt är de att de inte har någon som helst reguljär båttrafik mellan öarna utan all trafik mellan öarna sker med flygplan. I vilket fall som helst så kom vi fram till Maui strax före lunch och fick oss en hyrbil. Med den lyckades vi ta oss till vårt hotell som heter ”Royal Lahaina Resort”. Vi hade tur eller otur, vilket får visa sig under resten av dagarna, när vi hämtade ut vår hyrbil. Den storleken vi skulle ha ”Midsize” hade tagit slut så vi fick en ”Fullsize” bil istället. En riktigt stor och vräkig amerikanare med ”fåtöljer” istället för vanliga framsäten. Det är en Mercury Grand Marquises, fast det är kul att känna sig som en riktig amerikanare.

När vi checkat in och fått in våra prylar på hotellrummet så ville vi bada. Det gäller att passa på att bada när man har en skön Stilla Havs strand bara tio meter utanför hotellet. Havet är inbjudande blått och solen skiner varmt på våra vita skandinaviska kroppar. Så det blir både ett och två långa dopp för både Mikael och Inger i böljan blå. Sen ligger vi också en stund i den varma sanden och steker våra kroppar, för solen är väldigt varm här i tropikerna.
IMG_4269
Vårt hotell, vi bor på åttonde våningen med delvis havsutsikt.

Lite märkligt är det dock att titta upp inåt land och stora berg som ligger på andra sidan landsvägen som går längs med kustlinjen och se att det är tjocka gråa moln och regn där. Dessutom blåser det så pass mycket att regnstänk rent av ibland blåser ned på oss på stranden.
IMG_4263

Kvällen började med varsin god och färgrik drink i hotellbaren med utsökt utsikt över stranden och havet. Det är lugnt och stillsamt i hotellbaren, det kommer och går några andra gäster medans det är fler nere vid poolen och poolbaren. Vi dricker upp våra drinkar och tar en promenad längs med stranden mot nästa hotellområde och hamnar strax vid Whalers shoppingcenter. Där finns som vanligt alla dessa märkes butiker och andra liknande butiker som riktar sig till turisterna samt några restauranger. Det är dock härligt att strosa runt i dessa shopping centra eftersom de aldrig blir instängda eftersom de inte har några tak på sig, för det behövs ju inte här på Hawaii, solskensöarna.
IMG_4264
Mai-Tai Rita till vänster och Pele´s Mai-Tai till höger.

I och med att vi lämnade “Big Island” idag så var det ju vår sista heldag på den ön igår. Då tog vi en biltur upp över norra delen och över till den östra delen. Från lava till tropisk regnskog. Vi hittade några natursköna dalar, en med ett av världens högsta vattenfall.
IMG_4244
Akaka Falls

Aloha
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *