Fjärde golfdagen

Fjärde golfdagen torsdag 12 april

Lumine golf, bana Lakes

Åter på Lakes golfbana för träning och spel. Det är vår halva av gruppen som idag ska vara med Johan M för att träna längre och högre chippar från lite högre tjockare gräs. Vi försöker lära oss att läsa av läget, bestämma hur långt man ska och sedan använda rätt mängd sving för att landa bollen där man vill att den ska landa. Ofta går det bra men naturligtvis kan det även här bli misslyckade slag, till exempel en lite duff, det vill säga man slår i gräset bakom bollen istället för under bollen eller så träffar man med bladkanten uppe på bollen.
Vi hinner också slå lite på rangen. Mikael testar några andra träklubbor för att se om det kan hjälpa honom med hans sving med drivern. Och visst ett och annat slag på rangen går ju riktigt bra vilket det också har gjort tidigare under veckan.

Sen blev det dags för dagens runda här på Lakes. Det blir en ”par” runda, Inger och jag ska spela tillsammans med Martin och Anna S. Solen skiner och det är varmt så förväntningarna på dagens runda är höga, det ska bli roligt känns det som. Det börjar så där på första hålet, men det ett spel ungefär på vårt handikapp i alla fall. Andra hålet går riktigt bra. Inger använder kanske lite mycket handlederna i tillslagen vilket Mikael försöker uppmuntra Inger om att inte använda. Tredje, fjärde och femte hålet rullar på. Sen kom raset, för Mikael, varken på sjunde, åttonde och nionde hålet lyckades Mikael håla i bollen, den försvann i vattenhindren istället. Huvudproblemet låg i Mikaels driverslag, de kom ingen vart eller svängde av ut i vattnet. Följden blev att Mikael måste droppa och på så vis så rullar antalet slag iväg och då blev det så att bollen plockades upp istället. För de övriga gick det bra med ett och annat skitslag emellanåt

Över på andra halvan av banan så tänkte Mikael att nu så ska jag ta nya tag, nu är det en annan bana med andra hål, lite positivt tänkande helt enkelt. Men det fortsatte mer eller mindre som tidigare, utslaget var helt misslyckat, men jag lyckades åtminstone komma till green och håla i. Sen blev det ändå flera misslyckade hål innan vi kom fram till artonde hålet som också naturligtvis var helt misslyckat. Mikael hålade aldrig i på det artonde hålet idag. En av Mikaels mest misslyckade golfrundor någonsin. Humöret var i absoluta botten nu.

Under turen med bussen tillbaka till hotellet bestämde sig Mikael för att avstå kvällens gemensamma middag. Tröttheten i kombination med stressen med att ta en snabb dusch och sedan iväg till kvällens restaurang ville Mikael avstå ifrån ikväll. Han gick istället ned på strandpromenaden, tog en god pizza och sedan tillbaka på hotellrummet för en dusch och skön vila efter dagens strapats.

Torsdagshälsning
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *