Femte golfdagen

Femte golfdagen fredag 13 april

Lumine golf, bana Hills

Idag åker vi till Hills golfbana med vår stora buss. På ett ställe upp till själva golfbanan går det inte att göra en högersväng för bussen utan den måste åka upp till något mässcenter och vända för att komma in på vår väg mot golfklubben med en vänstersväng. Antingen för stor buss eller för små vägar.

Vi steg av bussen, hämtade våra bagar, hämtade vagnar och gjorde oss redo för vår träning, men så började det att regna. Klockan var då cirka 09:45 till 10:00. Då bestämdes det att vi skulle avvakta med vår träning och istället gå och dricka vårt förmiddagskaffe. Det var ingen som protesterade eftersom regnet ökade och åskan tilltog. Det kom att regna ordentligt någon timme framöver.

Strax efter klockan 11 så avtog regnet och vi gick ut till rangen för att börja träna. Jonas och Johan gick runt och kollade på oss för att ge goda råd om hur vi skulle bete oss och träna framöver. Det är märkligt att golf kan vara så svårt och åndå så fascinerande. Vi slog någon timme på rangen innan det blev dags för lite lunch.

Nu hade vi kommit överens om att vi endast skulle köra en niohålsrunda istället för en hel artonhålsrunda under eftermiddagen. Vi skulle känna lite tid och gemenskap på det sättet eftersom vi ska iväg till Lakes för att äta en god trerättersmiddag där. Golf Plasir bjuder på det som kompensation för den lite sämre servicen på hotellet.

De som väntar på sin tur.

Inger fick idag gå tillsammans med Marie och Renate, medan Mikael fick gå med Johan S. och Peter. Vid hål tre gick bollen efter om oss och då hoppade Peter över till den bollen för de tänker spela 18 stycken hål. Johan och jag får fortsätta själva, en del tillsammans med Jonas som kollar in oss och ger en del goda råd. Det är dock svårt att göra om någonting under rundan, då behöver man stå på rangen och nöta in sitt mönster.

Känslan idag är i alla fall att det går bättre idag igen, definitivt jämfört med igår. Mikael blir i alla fall nöjd med resultatet, med tanke på det hårda nötande vi haft under veckan och den trötta kropp som nu har infunnit sig.

Nästan alla

Eftermiddagen avrundas på den stora terassen utmot hål 18 med en gemensam öl innan det blev middag på Lakes klubbhus. Kvällen avslutas sedan i baren på hotellet innan det blev dags att gå och packa inför hemresan.

Fredagshälsningar från
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *