Tredje golfdagen

Tredje golfdagen tisdag 10 april

Lumine golf, bana Hills

Hills skylt

Idag är det återigen dags för golf.
Vi har börjat dagarna med ett träningspass. Halva gruppen har gått med Jonas J till Rangen och övat det långa spelet. Han instruerar oss att vi måste få igång motorn i kroppen och använda svingen för att träffa bollen. Det är då man ska få iväg bollen. Använd inte överkroppen och armarna genom att ta i med dem. Låt dem bara snurra med när man använder benen och höften för att sätta fart på klubban. Men det är lättare sagt än gjort. Ibland blir det bara fel helt enkelt. Framför allt är det stor skillnad att stå på rangen och gå ute på banan och slå. Det är så perfekt på rangen, medan ute på banan så är det mer eller mindre med gräs, gropar, kullar, träd, ljud och en massa annat som kan ställa till det.

Andra halvan av gruppen har gått med Johan M och övat på korta slag, typ chip och puttning. Det är ju tyvärr så att alla slag är precis lika mycket värda så det gäller att lyckas med varje slag. Det känns väldigt orättvist att behöva ödsla ett slag på att slå i bollen i hållet när den ligger på kanten, jämfört med det långa utspelet, men likväl är det så det är.

Idag spelar vi andra rundan på Hills anläggningen, vilket känns bra eftersom man då kan få försöka förbättra sig jämfört med första dagens runda. Men det är såna förskräckliga backar att gå i, särskilt på det 4 sista hålen när man ändå är som tröttast. Jag, Mikael, får idag gå tillsammans med Janne och Ove, som har hyrt en golfbil idag just för att det är sådana många backar under rundan. Det är två lite äldre herrar som kan spela golf bättre än vad jag kan, men det visar sig, att emellanåt så spelar vi relativt jämnt ändå på en del hål. Min känsla är att det går bra idag och jag känner mig riktigt nöjd med rundan. Ändå visar det sig när jag kontrollerar med min klocka att det har varit i stort sett samma antal slag idag som första dagen. Men känslan av att det har gått bra kan ingen ta ifrån mig, det har varit en rolig runda. Även om jag fick gå några bitar för mig själv eftersom de andra åkte bil. Men det är bra att gå själv också och få njuta av omgivningarna.

Jan och Ove, två golfkompisar i bil.

Kvällens middag intas på samma ställe som igår kväll, vilket är ett verkligt lyft jämfört med middagen på hotellet. De verkar inte vilja ha några middagsgäster på hotellet, känns det som, med den serveringen som de har på det stället.

Tisdagshälsning
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *