Vilodagen

Vilodagen onsdag 11 april

Nu får vi sova ut och vila våra ömma kroppar. Vi har en hel dag ledigt från golfen och kan göra vad vi vill under hela dagen. Det är alltså inte en söndag utan en vanlig onsdag som är vår vilodag. De flesta känner nog att det är skönt med att ta det lugnt och få göra lite annat en dag under resan, vi måste ju hinna med att turista lite också.

Det börjar med att det blir sovmorgon och en senare frukost vilket också naturligtvis också innebär att inte alla kommer ned till frukosten samtidigt. Vi kan sitta lite i lugn och ro och prata under frukosten också istället för att stressa runt och leta frukost och stå i kaffekön.
Nu visar det sig att Landeryds Golfklubb också är på resa hit till Salou och spelar på samma banor som oss under veckan. De är också cirka 25 stycken personer som ska sammsas på hotellet med oss. Under dagarna märker vi inte så mycket av varandra dock. Det är några från Landeryds GK som trots sin vilodag ska åka ut till golfbanorna och träna, de verkar vara seriösa. Hujja mej.

Vi tre ger oss dock ut på byn, dvs. Salou för att upptäcka den. Vi hade först tänkt oss ända till Barcelona men det tar för lång tid och vi orkar inte så de planerna är lagda åt sidan.

Nu visar det sig att det har blåst och regnat under natten, så när vi går ned till hamnpiren ser vi att det är massa vatten uppe på strandpromenaden och vågorna slår upp över pirkanten. Det gäller med andra ord att springa undan för vågorna, vilket Inger fick erfara, hon blev blöt om ena foten vid en överraskande våg.

Höga vågor på hamnpiren

Vi promenerar runt under förmiddagen i Salou, kollar in strandpromenaden, en affärsgata, äter en lunch och handlar lite gotter till de kommande dagarna innan vi letar oss tillbaka till hotellet. Vi vilar en stund innan vi provar poolen på hotelltaket. Det var varmt och skönt i vattnet, det mjukar upp våra stela muskler inför de två kommande golfdagarna, vilket kommer vara bra för vårt spel hoppas vi.

Under kvällen blir det till att ordna middag själv på valfri restaurang. Vi hade varit på en restaurang under eftermiddagen som vi fick gott intryck ifrån så vi har bestämt oss för att testa den. Men först hinner vi med en flaska Cava också. Peter och Marie gör oss sällskap under kvällen. De hade en jättegod Paella, vi måste ju köra på det spanska köket.

Så småningom blir det dags att återgå till hotellet för ett besök på baren innan det blir dags för nattens sömn.

Goda hälsningar
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Vilodagen”