Ledig dag och mera golf

Måndag 11 okt.

Redan idag har vi en ledig dag. De brukar ofta infalla efter två – tre speldagar men det är tydligen mycket folk här på anläggingen så vi får finna oss i de tider som vi fått. Inger ger sig ändå ut med Anders och Anneli för att avsluta gårdagens runda, medan jag tar det lungt på morgonen.

Jag tar ändå en promenad ut på banan och lyckas möta dem när det är 2 – 3 hål kvar av rundan. Jag njuter av den fina morgonen och tar en del foton av naturen runt banan. När man spelar funderar man inte så mycket på naturen runtomkring alla gånger.

Anneli, Inger och Anders vid hål 16 på The Dunes
Inger puttar bra.
18:e hålet nedanför hotellet.

Tillbaka på rummet hittar vi en flaska Proseco och en lite tårta med gratulationer till mig, det är ju min födelsedag idag. Det står även en gratulation på TV:n. Kul!

Vi träffar återigen Anneli och Anders vid Souvlakerian och äter en god grekisk lunch innan vi traskar ned till strandbaren och tar några drinkar där. Underbart skönt att sitta vid havet och titta på de stora vågorna somn rullar in på standen. Det är inte många som trotsar vågorna och ger sig ut i vattnet. Med ett annalkande mörkt moln med risk för regn ger vi oss i alla fall av uppåt mot hotellet istället, där vi hamnar vi poolen och åtminstone Mikael tar sig ett dopp i den.

Kvällens middag får var och en stå för själv, så vi har planerat in den på den libanesiska restaurangen Nargile som bara ligger runt hörnet vid vårt rum. Oehört god middag med en flaska rödvin till. Efter det somnade vi skönt i våra sängar.

Tisdag 12 okt.

Idag har vi varit på den andra banan The Bay och tränat och spelat. Vi fick naturligtvis transport bort dit med buss, det tog cirka 15 minuter. Det är en mycket naturskön bana med utsikt över bukten och havet utanför från många av hålen.

Först träning i två grupper. Vi börjar med korta chippar där vi verkligen ska försöka träna på att hitta en landningsyta på lämpligt håll innan hålet, så att bollen hinner stanna innan den rullar förbi hålet alldeles för långt.

Lunch i det fina klubbhuset som är inbyggd i marken så det knappt syns från ena hållet men med utsikt över hål ett och arton precis nedanför den stora terassen. Nu är det inte tillräckligt soligt för att sitta ute så det blir inomhus i restaurangen, men vi ser utsikten lika bra därifrån.

Så småningom så får vi våra bilar och det blir dags att slå ut. Jag kommer spela med Hans Kedelv och Kjell Stenbom. Medan Inger spelar med Anneli Davidsson och Eva Stenbom. Vi får skapligt väder men med åtminstone två regnskurar under rundan. Vi får inte köra med bilen på Fairways utan endast hålla oss till de belagda stigarna. Vilket innebär en del extra springande fram och tillbaka och vid några tillfällen har åtminstone jag en inte helt optimal klubba med mig ut till bollen, men försöker ändå.

Spelet flyter på riktigt bra och jag känner mig riktigt nöjd med dagens runda. Inger gjorde inte ett lysande resultat men hon tyckte det var roligt att spela på den fina banan.

Onsdag 13 okt.

Idag utlovas det bra väder, till och med soligt. Och visst det är soligt och fint på morgonen men när det närmar sig träningstid vid halvtio kommer det en liten lätt regnskur och sedan håller sig molnen över banan. Men inget mer regn, jätteskönt och lagom temperatur resten av dagen.

Först till putting träning med Philp Eriksson och sedan svingövningar med Jonas Johansson. Det är våra två Pro:s från klubben som är med på den här resan. Två mycket bra tränare.

Efter lunch på klubbhuset blir det dags att slå ut igen. Idag får jag spela med Hans Kedelv, Inger och Pro Jonas Johansson. Jag får inte in riktig samma känsla i svingen som jag hade igår, men det går framåt ända till hål 14 – 15 då jag inte orkar svinga ordentligt längre. Det är endast vid korthål 17 som jag återigen lyckas ta några poäng. Det sista långa hål 18 är det helt hopplöst att ta poäng om man inte är långslående herrar som Hans eller Jonas.

Sköna hälsningar från
Mikael och Inger