En dag i Kailua-Kona

Nu är det lördagsmorgon den 28 april, vi får se vad denna dag har att erbjuda oss, men vi planerar en bilutflykt till de norra delarna av ön. Eventuellt att vi kan försöka att hitta någon fin dal med höga vattenfall och mycket blommor och annan grönska.

Igår gjorde vi inte så mycket under dagen, mestadels slappade och utforskade vi det närmaste området till fots. Vi tog en promenad genom hela Kailua-Kona till postkontoret för att köpa några frimärken. Vi skickar några vykort härifrån så kolla i brevlådan, ni som inte får något får hålla till godo med bloggen. Vi åt också glass på “Scandinavian Shave Ice”. Vi åt vanlig kulglass men de serverar också något som de kallar “Shaved Ice” vilket verkar vara färgad is.
IMG_4223
Scandinavian Shave Ice bar

Så här ser vårt hotell ut på lite håll.
IMG_4229
Royal Kona Resort

Kvällen blev mycket trevlig. Vi var på Luau, det vill säga en Hawaiiansk fest med mat, dryck, dans och sång. Vi bjöds på traditionella Hawaiianska maträtter och Mai Tai drinken. Showen hölls på en scen med havet som bakgrund så vi hörde havets brus hela tiden. Det sjöngs både lite äldre och nyare schlagerdängor på Hawaiianska. Fast det är ett konstigt språk. Sen var det också lite olika danser från olika Polynesiska öar. Det hela avslutades med en makalös eldshow. Dansarna var mycket duktiga, de har ju till och med fått uppträda inför president Barack Obama.

Varma hälsningar från Hawaii
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *