Golf och nyår i Spanien

Hej vänner!

Nyårsaftonseftermiddag

Efter lite strul med nätverk så kommer nu här en första kortfattad beskrivning över de första dagarna i Almerimar på den spanska solkusten cirka två timmars bilresa österut från Malaga.

29 dec 2018
Avresa hemifrån.
Boel skjutsar oss ned till station. Vi är ute i god tid innan tåget ska avgå från Norrköping. Det kommer och vi intar våra platser ombord och forsar till Arlanda i ett huj på cirka två timmar. Väl på Arlanda gör vi det vi måste göra för att komma iväg till Almerimar med rätt saker, det vill säga vi lämnar in våra golfbagar och väskor på bagageinlämningen. Sen går vi raskt igenom säkerhetskontrollen och letar upp Renate H. för hon ska också ut på en golfresa men inte till samma ställe som oss den här gången. Efter lite kramar och samtal med Renate så går vi till SAS Loungen för lite lättare lunch. Vi har fått SAS Plus biljetter så vi har tillgång till deras lounge med fri dryck och enklare förtäring. Tiden går och det blir dags att borda planet för färden ned till Malaga. Det tar cirka 4 timmar. Bredvid oss har vi en pratglad pensionerad flygvärdinnna. Så tiden flyger iväg i alla fall.

Malaga har en stor flygplats som tar emot många turister som ska iväg på solsemester eller golfsemester till exempel. Vi kommer av planet får våra väskor och hittar en chaufför som tar hand om oss. Transfern till Almerimar Golf hotel tar ca två timmar, men det går undan med vår spanske chaufför så vi är snart på hotellet och kan checka in och slagga in för natten.

30 dec 2018
Första golfdagen
Tidig morgon med god frukost innan vi samlar ihop våra prylar och ger oss iväg till klubbhuset som ligger ett längre stenkast från hotellet bakom poolområdet. Tyvärr så är utomhus poolen inte uppvärmd så den är inte särskilt varm nu.

Vy över poolområde, golfbana och Sierra Nevada.

Vi letar reda på golfvagn och första tee. Vi ska spela med två Malmöiter, ett något äldre par som också är här för första gången. Vi ger oss iväg och letar oss runt på banan. Vi går den Röd/Blå slingan idag. Det går som förväntat efter två månaders upphåll, inte så jättebra, men vi tar oss runt med lite olika resultat per hål. Det enda som är jämt är ojämnheten.
Efter rundan intar vi en enklare lunch i golfklubbens bar innan vi tar en tur på byn. Det är inte en stor by, men den har en stor småbåtshamn med många fritidsbåtar, både mindre och jättestora.
Kvällen avslutas med golfvärdarnas informationsmöte och middagsbuffé i matsalen.
Men nu ska vi bli bättre på golfen, för nu har vi också anmält oss till en tre timmars golflektion förutom de rundor vi ska gå under veckan.
Snart är det sängdax, det är dock varmt på rummet, vi har balkongdörren öppen för att kyla av oss lite.

31 dec 2018
Nyårsafton

Dagen har hittills enbart bestått av golf. Först en runda på Blå/Vit slinga, 18 hål. Den Vita slinga var ny för oss idag. Den är intressantast av de tre slingorna här på klubben. Den har lite mer böljande kullar med intressanta lutningar på vissa hål. Den innehöll också några hål med spel över vatten, särskilt de två sista hålen. Vi tog oss runt med som vanligt ett varierat resultat på de olika hålen.

Efter lunchen så blev det golflektion med Pro Johan Eklund. Han lär oss grunderna i svingen, särskilt med drivern just idag. Det ska bli lektion på onsdag eftermiddag också. Det är nyttigt med lektioner, det gäller bara att hålla i och träna det man lär sig också.

Kvällen får vi återkomma till i morgon, men den ska börja med gemensam cocktail i hotell lobbyn kl. 20.

Gott nytt år önskar
Inger & Mikael till alla våra vänner som läser det här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *