Budapest

Nu är vi i Budapest. Vi kom hit idag söndag vid 12 tiden, efter en flygresa från Arlanda via Köpenhamn.

IMG_1378

Vi började med att turista runt i innerstaden till fots. Precis som en del andra turister. Även om vädret inte är det allra bästa så är det i varje fall fullt möjligt att strosa runt i staden. Ett av vårt första mål, efter att ha intagit ett mål mat, var Donau och Kedjebron. En mäktig bro över en mäktig flod.

 IMG_1367

Här ser vi slottet på andra sidan floden, men eftersom Ungern inte längre är en monarki används det som nationalbibliotek istället. En annan fin byggnad som vi såg på håll var parlamentet, enligt en del tyckare anses det vara ett av de finaste parlamentsbyggnader i världen. Jag håller med om att den är fin, eller hur?

IMG_1380 

Nu sitter vi på rummet och vilar våra ben. Vi får inte slita ut dem redan den första dagen på semestern. De måste hålla under många promenader. Inger sitter och försöker hitta en bra restaurang till kvällen inte allt för långt bort från hotellet. För övrigt kan vi nämna att vi bor på Hotel Palazzo Zichy.

I morgon kanske vi tar oss ett bad i någon fin gammal badanläggning.

Vi höres
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *