Tågluff

Nu är det semester igen! Vi ska ut på en resa igen. Vi ska ut på luffen igen. Det kommer att bli spännande igen, precis så spännande som alla resor blir. Förväntan ligger här i luften här hemma när vi går omkring och funderar på vad vi ska packa ned eller inte packa ned i respektive resväska. Men var ska vi resa då? Jo, vi ska resa till Budapest, Wien, Prag och Berlin.

Vi ska alltså flyga ned till Budapest och sedan ta tåget hemåt via de andra centraleuropeiska huvudstäderna. Det kommer att bli en resa genom historia, kultur, stadsliv, turistande och förhoppningsvis också en hel del god mat och dryck. Jag ser särskilt fram mot tårtorna i Wien. Resan kommer att ta sexton dagar om vi också räknar med första dagen upp till Stockholm och till Arlanda. Det blir också en liten återkomst till sommaren 1980 då Mikael var ute en hel månad i Europa på en riktig ungdomstågluff. Första stoppet på den resan var då just Wien och jag (Mikael) blev direkt förälskad i den staden. Vi var tre sjuttonåriga grabbar som kom till den riktigt stora staden Vi såg en liten kanal cirka 5 till 10 meter bred med lite vatten på botten, jaha är det här Donau? Ok, nu har vi sett den floden. Gissa om hakorna föll långt ned när vi kom ut till den riktigt stora flodfåran, säkert över hundra meter bred.

Förhoppningsvis så ska vi kunna lämna en del rapporter med bilder här på bloggen. Så gå in lite då och då för att kolla om det har kommit något nytt från oss. Så för tillfället så säger Inger och Mikael,

På återseende för nya berättelser från Centraleuropa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *