Uppleva Hawaii

Hej alla vänner!

Nu har vi upplevt Hawaii i ett par dagar. Det är ett nytt skönt möte med nya intryck, men ändå relativt välkänt ännu. Vi bor för tillfället i Waikiki Beach, Honolulu som är ett stort turistområde med ca 70.000 turister här varje dag. Bara ett kvarter bort har vi en fin strand där solen alltid verkar lysa. även om det är sämre väder inåt landet. Waikiki Beach består av en uppsjö med stora hotellkomplex, restauranger och diverse butiker.
IMG_4029 

Stranden är också surfarnas givna paradis, även om vågorna här är väldigt små. De vekliga surfar stränderna finns på den norra delen av Oahú. Vi har åkt med en rund tur och sett några av de stränderna. Vi tyckte att vågorna var rejäla men det var tydligen ingenting jämfört med hur det ser ut på vintern när vinterstormarna på norra Stilla Havet skapar riktigt stora vågor. Vi fick uppleva dessa stränder och lite andra finna platser under en rundtur på ön som startade på Pearl Harbor och minnesplatsen över alla som omkom vid Japanernas attack den 7 december 1941.
IMG_4095
USS Arizona Memorial

Söndagen turistade vi i ett lugnt och stilla Honolulu. I och med att det var söndag så hade kontoren och affärerna stängt vilket gjorde att det var väldigt lite människor i omlopp inne i city kvarteren. Fast staden är inte så intressant, det har blivit en modern Amerikansk storstad med många skyskrapor och stora kontorskomplex. Dessutom ligger hamnen med sin stora verksamhet alldeles inpå staden och skapar ett skräpigt intryck på staden. Fast det fanns en gammal del av hamnen som var väldigt fin till och med med finna små korallrev och tropiska fiskar alldeles längst in. En lustig historisk sak med Hawaii är att det har varit en monarki en gång i tiden. De har alltså ett historisk arv som är annorlunda jämfört med de andra amerikanska delstaterna. Bland annat så finns USA:s enda kungliga slott här i Honolulu.
IMG_4072 
Kungliga slottet.

I morgon väntar oss nya delar av Hawaii, då far vi vidare till ön “Big Island”. Det är vulkan ön med flera aktiva vulkaner, men det får bli en ny historia framöver.

Aloha
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *