3:e & 4:e golfdagarna

Hej

Nu kommer en resumé av tredje och fjärde golfdagarna (fjärde och femte om vi inte varit sjuka) ifrån Almerimar i södra Spanien.

Onsdag 2 jan 2019
Idag blev golf trots att vi inte kännde oss helt krya. Resultatet märks på scorekortet men det tittar vi inte så noga på här nere. Vi tar oss runt en 18-håls runda på den Röd/Blå slingan. Den känns lättast rent fysiskt för oss idag. Det är i stort sett endast på ett hål som det bär iväg uppåt, så där några meter framme vid green, i övrigt är det i stort sett helt plant. Lite tråkigt i och för sig men det gör inte så mycket för vår del den här veckan.
På eftermiddagen fortsätter vår golfkurs. Vi får spela in en fem-minuters film med Pro:n Johans genomgång av det grundläggande med golfslaget. Sedan fortsätter våra övningar tillsammans med honom. När det är slut så är vi rejält trötta och knallar upp på rummet för vila.
Kvällens middag blir väldigt sparsam, ingen har någon större matlust.
Kvällen avslutas med två avsnitt ”De dagar som blommorna blommar” innan vi slaggar in.

Torsdag 3 jan 2019
Idag blev det också en tidig morgonrunda, vi skulle starta redan klockan 08:48 på Blå/Vit slinga. Det innebär att vi först ska upp och äta lite frukost cirka klockan kvart över sju för att hinna med resten av morgonrutinen och sedan dra iväg till klubbhuset för att hämta ut sin golfbag och vagn. Sen gäller det att försöka börja värma upp lite försiktigt så att man blir varm i kroppen. Alla har sina olika sätt, en del står på rangen och slår bollar, vilket kan vara bra. Andra tänjer ut kroppen lite hitåt och ditåt för att känna sig mjuka i kroppen. Jag brukar dels springa omkring en del, alltså småjogga lite, och stretcha kroppen mjuk. När tid finns brukar vi också slå bollar på rangen innan vi går iväg, men det har inte blivit så här i Almerimar någon gång.
Till första Tee på Blå slinga så är det en bit att gå så vi får gå iväg åtminstone senast tio minuter innan vi ska starta så vi hinner fram. Vi är första boll och inga andra har hunnit dit så det är bara att sätta igång.

Tur att inga var där för Mikaels första bollutslag idag var verkligen bedrövliga. Men vi hittade ändå alla bollar jag hade slagit iväg fast jag trodde åtminstone en av dem skulle vara borta. Men vi kom iväg i alla fall och kör på. Redan vid andra hålet dyker det upp några spanjorer i bil som kommer in efter oss fast vi trodde att vi bara skulle ha några från vår grupp efter oss. Jag känner mig stressad av både den dåliga starten och att det kommer fler folk tätt inpå bakom oss. Så det går inte så bra några hål till. Men så småningom lossnar det och sedan går det ungefär som vanligt, fast kanske att det börjar bli något bättre utslag för oss bägge nu efter kursen vi deltagit i.

Efter rundan blir det en liten lunch och sedan ytterligare en promenad fast nu utan klubbor ner i stan och till stranden för att följa strandpromenaden österut till den och staden tog slut. Eftermiddagen avslutas med bad i hotellets Spa och inomhupool med vattenmassage och bastu.
Nu har vi ätit kvällsbuffén och ska snart titta på sista avsnittet på TV-serien vi började titta på i går.

Varma hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *