Prag dag 9

Idag har det varit en lite lätt förvirrad dag. Direkt när vi hade kommit ut på stan så visade kameran att batteriet i stort sett var slut. Det blev att gå tillbaka till hotellet, sätta batteriet på laddning och planera om dagen. Istället för judiska kyrkogården på förmiddagen blev det shoppingcity som blev första målet. Lite besök i några affärer och ett stort shoppingcenter “Palladium” blev resultatet. Dock inget inhandlad mer än varsin konsertbiljett till en klassisk konsert i “Kommunhuset” (Folkets Hus) till tidiga kvällen. För övrigt kan det nämnas att Kommunhuset är ett jättevackert hus med flera konsertsalar och andra samlingssalar, restauranger, kafé med mera.

Kommunhuset

Det är inrett i så kallad Art Nouveau stil. Tror jag det kallas.

Konsertsalen

Konsertsalen

Eftermiddagen sedan gick åt till att försöka hitta rätt gränd i gamla stan så att vi inte skulle behöva stanna där för evigt. Vi gick nämligen bort oss bland alla små gator, butiker, Caféer, Restauranger och alla turister. Men det löste sig så småningom.

Bethlehem kapel

Efter kvällens konsert blev det restaurang besök nere vid floden så att vi kunde invänta skymningen och få se slottet och Karlsbron upplysta av alla lyktor. Det blev fint.

Karlsbron och Pragborgen

Men nu blev det kväller.

God natt
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *