Prag dag 8

Nu har vi varit i Prag i en och en halv dag. Alltså ytterligare en ny Centraleuropeisk huvudstad som vi besöker på vår resa. Prag ha mött oss med fint väder, med risk för åskskurar i går kväll, men idag var det klarblå himmel och ca 25 – 30 grader i luften. Så det går ingen nöd på oss när det gäller vädret.

Ingen av oss har tidigare varit i Prag så det är en ny upplevelse för oss. Trots att det är inte är direkt högsäsong ännu för turismen så är det i alla fall mycket turister här i Prag. Men det är klart vi har ju hittills bara besökt de stora turistmålen i Prag än så länge precis som alla andra besökare så det är klart att turisterna märks.

Igår kväll promenerade vi ned till Karlsbron och titta upp över Pragborgen, det självklara besöksmålet för alla turister i Prag. Vi var nämligen inte ensamma på Karlsbron. Vi traskade också runt lite i gamla stan och upp mot stora shoppingcity innan vi drog oss tillbaka till hotellet. Det heter för övrigt Unitas Hotel och ligger i gamla stan, så mer centralt än så här är svårt att hitta.

IMG_1670

Idag Söndag har koncentrerat oss på att undersöka Pragborgen med alla dess palats, kyrkor och andra byggnader. Vi promenerade via gamla stan, Karlsbron och uppför backarna till borgen. Det var det värt. Vi har sällan skådat en stad med så många vackra byggnader och fina detaljer hela tiden. Bland annat det astronomiska uret. Det visar allt från minuter upp till månfas och stjärntecken. Fråga mig dock inte hur jag ska tyda uret, det är betydligt lättare med en modern mobiltelefon.

IMG_1693

Uppe i palatset har vi sett flera kyrkor, gamla slottet, en gyllene gata och en hel massa turister. Vi har bara lite svårt att hänga med i exakt vad det är vi ser och därmed blir också berättandet här lite tunt, men njut av bilderna.

IMG_1725 

Ärkebiskopens palats

IMG_1731

St Vitas katedral

IMG_1737

Gyllene gatan

Eftermiddagen avslutades på en uteservering vid stora torget i gamla stan med att titta på bronsmatchen mellan Sverige och Tjeckien i ishockey. Inte för att vi brydde oss så jättemycket om resultatet, men det var ju en tillfällighet att just den matchen spelades medan vi var här. Det var desto fler ute på torget som engagerade sig i matchen. Där hade de en storskärm som visade matchen, så vi fick en massa jubel och djupa suckar utifrån publiken på torget.

Varma hälsningar
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *