Wien dag 6

Idag har det varit en varm dag, ca 30 grader, men som tur är så fläktar det också ganska så mycket emellanåt, beroende på hur vi går mellan husen i staden. Vädret var ju dåligt första dagen vi kom till Budapest, sen så vände det och solen och värmen kom in över Centraleuropa. Nu kan det gärna få bli något svalare igen för nu är det för varmt för storstadssemester. Men vi ska inte klaga det går alltid att svalka sig med någon kall dryck emellanåt.

I vilket fall som helst så har vi idag turistat i Wiens gamla innerstad runt Stefanz domen, Operan, Hofburg palatset, Karlskyrkan och en massa andra gamla palats och nyare fina byggnader. Morgonen började dock med ett besök på Spanska Hovridskolan i Wien och beskådande av morgonens träning till musik. Vi fick se nästan två timmars ridande på flera olika Lippizaner hingstar. Det var allt ifrån still skritt till att några av hästarna gjorde en del spektakulära skutt. Det är inte bara hästarna och ryttarna som är värda att beskådas utan även själva ridhuset som är en del av det stora Hofburg palats komplexet. Tyvärr så får vi inte varken filma eller fota under träningen så det finns inga bilder från mig att beskåda därifrån, utan vi får hänvisa till deras webbsida och andra bilder på nätet.

Sen gick det bättre att fota under dagen. Här är några bilder.

IMG_1620

Stefanzdomen

IMG_1636

Karlskirche

IMG_1637

Inger äter Sacher tårta på Sacher Café.

Ett kul besök vi gjorde var också en kortare guidad tur inne på Wiener Staatsoper. Vi fick gå runt och höra på lite fakta och historia om det fina operahuset och dess verksamhet. De har en ny operauppsättning varje kväll under sin säsong. Det är en äldre ursprunglig del och en ny del som byggdes upp efter andra världskriget eftersom dåvarande scendelen blev förstörd av en bomb under krigets slutskede. Intressant och roligt. Dessutom var det en av deltagarna i guidegruppen som fick provsjunga lite uppe på scenen till allas glädje.

IMG_1640

Men nu är det så varmt här på hotellrummet så jag håller på att flyta bort. Nu måste vi ta oss ut igen för att få lite vätska i oss igen. Får hoppas att vi klarar oss ifrån de åskskurar som det varnas för i kväll.

Wienerschnitzel
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *