Sista dagarna

Torsdag 14 oktober

En regning dag, så pass regnig så det inte blev något golfspel alls. Vi skulle spela på The Bay och vi tog oss dit lagom till lunch för att få oss i maten innan vi skulle träna och gå ut och spela. Men medan vi sitter där så tutar det i hornet som varnar för åska och allt spel på banan avbryts. Vi hade redan från början sena starttider, men med avbrutna spel hos andra som kunde gå ut igen när åskan avtagit och våra tider därmed förskjutits skulle vi inte hinna med mycket mer än på sin höjd nio hål. Vi besämmer oss istället för att ta bussen tillbaka till Westin Resort hotellet och förbereda oss inför kvällens middag, som ska intas på den libanesiska restaurangen Nargile. De har mycket god mat på det stället.

Fredag 15 oktober

Väderutsikterna varnade för regn och åska, men det ser mer lovande ut än vad prognoserna sagt. Efter frukost, sista i stora matsalen, samlar vi ihop oss till en förmiddag med träning. Vi chippar och slår bunkerslag uppe på det stora övningsfältet.

Övningsfältet vid The Dunes

Visst det blåser lite och det kommer en och annan skur men inte mer än att vi kan fortsätta vår träning. Både Jonas och Filip är duktiga på att instruera och berätta om hur vi ska göra för att slå det enkla golfslaget. För det är egentligen ganska enkelt i teorin, svinga en klubba i en jämn cirkelbåge mot bollen, träffa den och den flyger iväg. Problemet är att göra likadant varje gång oavsett alla variationer man kan råka ut för ute på banan. Inget läge är det andra likt.

Annelie och Inger

Efter lunch på klubbhuset så sätter vi oss i bussen och åker iväg mot en ny golfbana, The Hills som ligger ytterligare lite längre bortanför The Bay. Ingen av oss vet någonting om den här banan, den är inte officiellt öppnad och inte heller helt färdigbyggd ännu. Men det visar sig att vi åker upp på det stora berget strax söder om The Bay, ända upp på toppen. Där uppe har de byggt två helt nya banor som nu är mer eller mindre spelklara. Det saknas skyltar och en officiell slope av banan. Men vi får i alla fall bilar och en provisoriskt scorekort med längder och så får vi ge oss ut och spela på orörda Fairways, en otroligt skön känsla. Nu hade det regnat en hel del på sista tiden så tyvärr var det också en hel del vatten på sina ställen, men det går att spela om vi har en positiv inställning till upplevelsen.

Filip startar spelet på The Hills


De första nio hålen går lite inåt på berget, lite i skydd av små kullar och vegetationen. De andra nio går mer utåt kanten mot bukten med en hisnande utsikt över området nedanför och hela kusten norröver. Finare utsikt från en bana tror jag vi får leta efter länge. Tyvärr så är det lite disigt och regnigt i luften så sikten är inte jättelång. Det blev en härlig golfrunda som uppväger allt det dåliga väder vi haft under veckan.

Utsikt över The Bay Golfcourse


Efter spel tar vi oss åter till hotellet för en sista middag innan det blir att packa ihop allt och ta en kort natts sömn.

Lördag 16 oktober

Upp vid fem på morgonen för att samla ihop de sista pinalerna och ta sig upp till reception där vi får göra oss en macka att ta med på färden mot Sverige. Flyget avgår klockan nio från Kalamata flygplats (väldigt skruttig) och vi landar på Arlanda halv ett. Hemresan avslutas med en sista bussresa mot Norrköping där vår bil står och väntar på oss vid ICA Kvantum i Klockaretorpet. Vi är hemma i Linköping halv fyra på eftermiddagen, något trötta.