Wien dag 4 & 5

Igår onsdag lämnade vi Budapest för att ta tåget till Wien. Det var ingen spännande tågresa utan en helt vanlig enkel transport från Budapest Keleti Railway Station till Wien Westbahnhof utan några speciella händelser eller vyer. Det kan vara så för en tågluffare också. Dessutom gjorde vi inget särskilt i Wien igår eftermiddag mer än att checka in på Hotell Fabrik i Wien. Vilket visade sig vara en gammal tygfabrik ombyggd till hotell. Mycket snyggt och elegant.

Men idag torsdag har vi däremot turistat en del. Vi tog tunnelbanan (U-Bahn) till Schloss  Schönbrunn för att besöka ett av Europas finaste barock slott. Bilderna får tala för sig själva. Dock får man inte ta några bilder inomhus så därifrån kommer det inga foton.

IMG_1556

IMG_1551

IMG_1563

Dessutom senare på eftermiddagen blev det dags för nästa stora historiska besöksmål i Wien, det stora pariserhjulet Das Wiener Riesenrad.

IMG_1600

Där i mellan passerade vi också Hundertwasser Haus och Kunsthaus Wien.

IMG_1587

IMG_1595

Nu är det sovdags, på återseende
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *