Costa Navarino – Golfsemester

Lördag 9 okt.

Vi kom fram till Costa Navarino och hotell Westin Resort cirka halvsjutiden lördag kväll. Flygresan hade varit lugn och bra men tråkig. Ingen ordentlig mat bjöds det på bara en tråkig macka. Men vi kom fram i alla fall och sedan tillkom det en 50 minuters bussresa till hotellet.

Innanför entren på Westin Resort


Första kvällen innehöll just inget annat mer spännande än att installera sig på rummet och inta en middagsbuffé i Morias restaurangen.

Det är ställets stora restaurang och matsal som bland annat serverar frukost och just middagsbuffé på kvällen. Tyvärr så ställer naturligtvis pandemin till det en del så tillvida att vi inte kan gå fram och titta på maten och själv plocka på sig det man vill ha utan du måste peka och säga till personalen om vad du vill ha så lägger de upp det på tallriken åt en. Det är ju själva tjusningen med en buffé att gå och titta och välja någon man vill prova. Nu finns det en del små saker som inte riktigt ser vad det är för något, då tvekar man och så stressar det på ifrån övriga gäster i kön bakom en. Men det är klart det där var ju första kvällen så modet och lugnet i valen kommer kanske med tiden.

Söndag 10 okt.

Dagen började med en rejäl åskknall klockan 7, precis när vi vaknat och kommit upp. Vi måste hinna med frukost innan det är dags att ta sig till klubbhuset och börja golfträningen.

Det har dock regnat hela morgonen och gör fortfarande det när vi samlas kl. 9. Men vi står och avvaktar i det fina klubbuset med storslagen utsikt över golfbanan och kusten söderut med ett stort berg i fjärran. Regnet upphör så småningom och vi får gå till puttinggreen och börja öva på putting. Andra halvan av gruppen åker upp till det stora övningsfältet. Det är ett riktigt stort område, grönt och fint med fantastisk utsikt över havet. Ett sådant övningsfält skulle vi ha hemma.

Uppvärmning på rangen

Efter lunch, som intas på klubbhuset, och en viss försening i starttiderna så kommer vi iväg i alla fall. Jag spelar tillsammans med Inger, Anders och Anneli.
Första dagens spel blir på närmasta banan The Dunes. Vilket är en tuff, lång bana, men ändå relativt stora ytor att landa sin boll på vid utslagen. Problemet på vissa hål är dock att de har en hel drös med sandbunkrar. Jag hamnade i tre olika bunkrar på vägen framåt på hål 3. I och med att det har regnat en del så är sanden också rätt så blöt och tung att slå i.

Nu hade regnet och molnen dragit bort, solen kom fram och det blev riktigt varmt och svettigt. Det är en del backar så det känns i benen när vi nu går runt på banan.

Vi tog oss runt de nio första hålen med ett varierat resultat. Kort paus med toalettbesök och hämta vatten innan vi fortsätter på tian, vilket är ett korthål. Då börjar det mörkna rejält på himlen men vi fortsätter till elvan och slår ut även där. Vi hinner även slag två och någon kanske hinner med även det tredje slaget innan helvetet bryter loss. Världens åskstorm drar in över golfbanan och vi blir dyblöta på 20 sekunder. Det är bara att avbryta och ta sig tillbaka.

Vår egna pool

Nu sitter vi på hotellrummet och samlar oss igen efter ett kort dopp i vår egen pool som vi har direkt utanför altandörren vid rummet. Men det var ett kallt dopp i regnet, det var skönare i duschen.

Nu går vi till baren innan kvällens middag ska intas.

Hälsningar Mikael & Inger