Fler vattenfall

Nu har det gått några dagar sedan vi senast hördes av. En hel del har hänt, dock inget dramatiskt utan endast sköna händelser här på Hawaii. Internetuppkopplingen kostar pengar här i USA trots att det är därifrån vi har fått den någon gång för länge sedan. För övrigt så kan vi väl avslöja att allting kostar pengar här, inklusive all enkel service man får på hotell, restauranger och andra ställen. Varenda människa som utför en tjänst åt mig ska ju nämligen ha lite dricks. Det är förskräckligt att de ska behöva vara beroende av vår välvilja istället för att de ska ha en ordentlig lön från första början.

Det som bland annat hänt är att vi har varit på en del kortare och längre bilutflykter runtomkring på Maui. Vi har bland annat besökt Iao Valley, återigen en grön dal med höga berg och enorm grönska och en bäck rinnande igenom.
IMG_4292 
Iao Valley

Nästa stopp var på Tropical Plantation Ranch där vi såg en fin gammal bil. De började surfa för länge sedan. Dock gjorde vi bara ett kortare stopp där, så vi han inte besöka de egentliga odlingarna. Här på Maui har de stora odlingar med sockerrör, vilket är mycket tråkigt att åka bil utmed för det är bara en massa stora gröna grässtrån.
IMG_4307
En Ford

Idag onsdag den 2 maj har vi åkt vägen till Hana. Det är en ca. 11 – 12 mil lång landsväg med 620 stycken svängar och 59 st. broar varv 46 med endast en vägbana. Turen tar ca. 3 timmar i en riktning, 4 timmar med alla stopp som måst göras utmed vägen för att titta på utsikten, vattenfall och all helt otroligt grön växtlighet. Detta är nog en av världens härligaste vägar att åka på.Upplevelsen är fantastisk och otroligt fin. Vi nådde ända fram till svenskättlingen och flygaren Charles A. Lindberghs grav vid en liten kyrka utmed den krokiga vägen, där även utsikten är alldeles hänförande.
IMG_4387 
Farliga klippor

I morgon bär det av hemåt igen, vi får väl se när vi kan lämna en slutberättelse om detta äventyr. Nu är vi hungriga och ska gå ut och äta något gott.

Vi hörs och syns
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *