Turistar i Köpenhamn

Hej

Nu har vi tillbringat en dag i Köpenhamn, åtminstone en halv dag, för vi steg av tåget omkring kvart i tolv idag, så då blir det ju bara en halv dag. Men det känns som en hel dag, eftersom vi har traskat omkring som ett par vanliga turister och tittat på de stora turistmålen.

Vi har kollat in Rådhuset och Rådhusplatsen, även om det inte går att se så mycket av torget för det är en enda stor arbetsplats för att bygga en ny tunnelbanestation för den nya tunnelbanan i Köpenhamn. Efter det så har vi strosat vidare på Ströget, över Kongens Nytorv och genom Nyhavn. Mycket folk där i eftermiddag.

IMG_0400 

Vi fortsatte utmed gamla hamnen, kollade in operahuset och bort till den lille Havfruen.

IMG_0437

Efter det så blev det även Amalienborg med en liten vaktavlösning, tillbaka in mot inre city bort till Rundetårn, för att ta oss upp och ned i den. Tyvärr var det rätt så disigt när vi var där upp så staden blev som i en mjölkvit dimma. Men tornet var runt, åtminstone på insidan.

IMG_0458

Fortsatte förbi Vor Frue Kirke och tillbaka till vårt fina hotell, Scandic Copenhagen. Vi bor på 18:e våningen med en vidunderlig utsikt över nästan hela Danmark.

Nu ska vi gå och lägga oss så vi orkar med en dag imorgon också.

Glada hälsningar från Köpenhamn önskar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *