Upp och ned för backarna

Nedanstående text är skriven redan kvällen för den aktuella dagen, dvs i onsdags den 7 april, men det har ju blivit ett litet hopp i publiceringen på grund av andra tekniska problem.

Onsdag 7 april

I dag hade vi inga direkt planer när vi vaknade till liv. Vi fick i oss en frukost igen ifrån den stora fina frukostbuffén, tog en kort morgonpromenad ned till poolerna, tog några kort, gick upp till hotellrummet och funderade vidare. Beslutet blev att vandra in mot staden och se hur långt vi orkade.

Botaniska trädgården

När vi väl hade promenerat in till staden och tittade på kartan så bestämde vi oss för att gå upp (och troligen ned också) till Botaniska trädgården. Det är en annan fin trädgård men lite mer vetenskapligt inriktad än den vi besökte vid Monte. Vi tog ut en väg på kartan och gick iväg efter lite käbbel om vilken väg som trots allt ändå är den rätta. Men vi kom iväg i alla fall.

Efter några kvarter går vi förbi en liten portugisisk gumma som satt på en murkant som pekade och sa ”Jardim Botanica” och något mer. Vi tog henne på orden, även om det inte var samma väg som den vi hade sett ut. Det visade sig bli en liten omväg visade det sig. Troligen pratade hon om bussen till botaniska trädgården, men vi hade ju tänkt gå, vilket hon inte förstod. I vilket fall som helst så hittade vi till slut upp till vårt mål, men be oss inte att peka ut vilken väg vi gick.

Väl i botaniska trädgården så sökte vi först och främst upp deras servering för vi behövde både energi och vätska efter de mycket branta backarna uppför gatorna. Vi fick oss lite till livs innan vi strosade runt några timmar i trädgården.

Där fanns det inhemska växter, andra tropiska, kaktusar, grodor, fåglar och en mycket avslappnad atmosfär som vi njöt av, innan det blev dags att gå utför.

Botaniska trädgården
Botaniska trädgården

Backarna nedför var nästan värre än de uppför. Vi måste hålla emot med tår, knän och muskler i bena på ett mycket obekvämt sätt, men ned kom vi. Madeiraborna måste ha väldigt starka. benmuskler.

Kvällen

Pooler
Pooler

Vi börjar kvällen, eller kanske rättare sagt, avslutar eftermiddagen, med bad i poolen, innan vi tvättar av oss dagens damm och smuts. Nu sitter vi och tittar på TV, antingen portugisisk eller CNN, för att försöka få i oss några nyheter om händelser i omvärlden.

Vi blev dock hungriga även denna kväll, så vi tog oss ända ned till stan ikväll för att besöka en restaurang som vi hittat rekommendationer om i en turistbok. Den var prisvärd, för vi fick mycket och god mat på stället.

Sen blev det en promenad tillbaks längs med hamnpromenaden för att inhämta atmosfären från kvällslivet i Funchal. Det var dock inte många människor ute men kvällen var ljuv ändå, men det blev bara en promenad tillbaks till hotellet, inte något aktivt nattliv.

Blomster hälsningar från
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *