Skidsemester i Bad Gastein, Österrike, Alperna

Hej

Sedan igår så är Inger och jag i den lilla österrikiska kurorten Bad Gastein, som ligger i Gasteinerdalen söder om Salzburg. Fast vi är inte här för att bada spa utan för att åka skidor. Ja, åtminstone Mikael åker skidor, Inger ska däremot kanske gå på någon Spa behandling mellan hennes joggingturer. Helt uppenbart efter en dags skidåkning är att Mikael också kanske skulle behöva någon slags Spa behandling, typ massage.

Som sagt, nuförtiden så är det skidåkning som är stort i Gasteinerdalen precis som på många andra platser i de Österrikiska alperna. Just Bad Gastein ingår i ett stort skidsystemsområde som heter Ski amadé. Det är visst ett av de största i Österrike. Nu har alltså Mikael åkt en dag på bergen runt Bad Gastein. Bergen heter Stubnerkogel – Angertal – Schlossalm. De är på höjden ca. 2200 m över havet. Det finns mycket snö i backarna, det har till och med snöad lite till de senaste dagarna. Nu hoppas vi bara på lite klarare väder så att vi verkligen kan få skymten av den storslagna naturen. Ska dock inte klaga på vädret, det är fult åkbart även om det blåser lite för mycket på toppen.

Vi bor på Hotell Gisela, vilket är granne till det berömda Salzburger Hof. Fast de ingår i samma komplex så vi har möjlighet att gå in på det fina hotellet också om vi skulle vilja frottera oss med det finare folket. Dessutom finns det After Ski, pubar, restauranger, nattklubb, med mera nöjen och service alldeles inpå knuten. Så det går ingen nöd på oss här i Österrike.

Vinterhälsningar från Inger och Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *