Ännu en solig dag i Göteborg

Nu är våra ben trötta efter en massa strosande och stående under dagen. Vi har gjort två besök, ett på Göteborgs konstmuseum vid Götaplatsen. Ett stort konstmuseum med en massa tavlor. En del var nyare medans en del var lite äldre. Det fanns även en del skulpturer och andra mystiska installationer. Fast det var intressant och en hel del fina saker att titta på. Vi avslutade besöket på restaurangen “Mr.P” med att äta var sin god lunch.

Sedan blev det också ett besök på Röhsska museet. Det är ett designmuseum med inriktning på föremålets utseende, funktion och så vidare istället för historien bakom det specifika föremålet. Det var en större blandning på föremålen, allt ifrån gammalt kinesiskt till modernt svenskt. Besöket blev inte så länge men det var väldigt intressant.

Nu är det lite vila innan det blir dags att gå ned till operan och musikalen “Chess”. Det kommer att bli en rolig kväll.

Mvh
Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *