Budapest dag 2

Gårdagskvällen avslutades med en liten middag på en närbelägen liten restaurang “Don Leone” som varmt rekommenderas till alla kommande Budapest besökare. Sen blev det åter till hotellet för en god natts sömn, vi hade ju trots allt stigit upp kvart i fem på söndagsmorgonen, så vi var trötta och behövde sova. Måndagsmorgonen började bra när vi tittade ut genom hotellfönstret och såg en klarblå himmel och sol. Så efter en god hotellfrukost så begav vi oss ut i storstaden igen.

Baddag

Idag ska vi bada, hade vi bestämt oss för. Vi tog in riktningen mot Scéchenyi Spa and Swimming Pool, det innebar dock en liten promenad genom staden som vanligt, men vi tog det lugnt och beskådade både fallfärdiga och fina byggnader. Vi gick bland annat förbi Operahuset, men det ska tydligen vara finast på insidan, men vi fick inte komma in och titta just nu, det var stängt. Vi fortsatte istället uppför den stora Andrássy boulevarden som ingår i världsarvet Budapest. För övrigt så ingår mer eller mindre hela innerstaden av Budapest i världsarvet, men vissa specifika platser är lite mer uttalade, bland annat den här gatan. I änden på den kommer vi till Hjältarnas torg, också en del av världsarvet. Det är ett stort torg med ett enormt monument över den Ungerska historien, med de sju stamhövdingarna som erövrade Ungern och bildade nationen en gång i tiden för länge sedan.

IMG_1414

Men efter det så tog vi oss till badet, ett härligt fint ställe med varma gosiga bassänger.

Det blev bad, sol och lunch i ett par timmar innan vi traskade tillbaka genom staden mot hotellet där vi nu sitter och tar igen oss innan det är dags för kvällsmat. I kväll ska vi väl orka hålla ut en liten stund till innan det blir sängdags igen.

Hej då
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *