Kirkenes och tillbaka till Tromsø

Sista dagen (tisdag) med Hurtigruten.

Vi ankommer till Kirkenes, den sista utposten (hamnen) på vår rutt utmed Norges kust. Här ska vi stiga av från båten och resa vidare, eller rättare sagt åter. Vi ska flyga tillbaka en liten bit utmed kusten till Tromsø. Men först ska vi lämna båten och utforska Kirkenes lite grann.

Inger i kafeteria Multe

Vi måste packa också efter sex dagar i vår lilla hytt där det knappt går att vända sig.

Vår hytt

Det visar sig, fast egentligen har vi förstått det sedan tidigare, att Kirkenes är en liten stad. Det gick ganska fort att utforska byn, det räckte med att bara gå in till stan ifrån båtläget strax utanför. Då gick vi förbi ett sovjetiskt minnesmonument över befrielsen av Kirkenes 1944 samt stans störst skyddsrum från den tiden. Kirkenes bombades rätt rejält framförallt av ryssen för att befria staden från Nazi tyskarna. Sen fanns det ytterligare någon minnesstaty över krigets mödrar på torget där för övrigt också Scandic hotellet låg där vi lämnade in vårt bagage för förvaring under dagen.
Resten av dagen tillbringade vi mest med att vänta, till exempel genom att sitta på terassen vid Thon Hotell nere vid fjorden, innan vi skulle ta oss ut till flygplatsen.
Flygplatsen var inte stor, ungefär som Norrköpings flygplats. Sitter där och väntar lite drygt någon timme innan vi far till Tromsø.
Kvällen består av att vi checkar in på Clarion Collection Hotel With. Ligger mitt på kajen med utsikt över småbåtshamnen med segelbåter, RIB-båtar, och andra utflyktsbåtar.

God tur
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *