Oslo dag 1

Hej

Oslo visar sig från sin finaste sida idag. Solen skiner, klarblå himmel med endast en del molntussar som far snabbt över skyarna. Kanske att det blåser lite ibland men det är inget som bekymrar en viking. Dessutom går det att ta på sig en lite vindsäker jacka så klarar vi oss. Men nu räcker det med väderleksrapport, nu övergår vi till vad som hänt istället.

Vi har besökt två av Oslos största attraktioner, åtminstone om vi bortser ifrån shopping och promenerande på Karl Johan. Vi har besökt dels Holmenkollen och dels Vigelandsparken. Holmenkollen känner du till om du har tittat på sportspegeln åtminstone någon gång under vintern. Det är där Norges nationalsport; backhoppning och skidåkning, utövas och älskas av hela Norges folk. Vi trodde nog att det skulle kännas högre och läskigare uppifrån toppen av hopptornet än vad det gjorde.

Holmenkollen 

Hopptornet Holmenkollen.

Så här ser det ut nedifrån.

Holmenkollen

Efter Holmenkollen blev det som sagt Vigelandsparken. Där var det mycket folk ute och njöt av det fina vädret och tittade på fina skulpturer. Jag måste få säga att det rent av är fantastiska skulpturer i sin storslagenhet. Läs mer om Gustav Vigeland, parken och andra utställningar på deras sida. Här får du endast se några bilder från parken.

Vigelandsparken

Vigelandsparken

Nu sitter vi på hotellets Bar/Pub tittar på dagens bilder skriver denna text och planerar kvällens äventyr. Troligen blir det en tur ned till Aker Brygge och någon trevlig restaurang.

Vi hörs
MIkael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *