Första golfdagen

Första golfdagen söndag 8 april

Lumine golf, bana Hills

Urlastning på Hills första dagen.

Idag har vi tränat och spelat golf så det står härligt till. Först lite drygt en timmes slagträning på rangen med vår pro Jonas Johansson som gick igenom grunderna för ett slag. Få igång motorn och svinga klubban är hans grundläggande och viktigaste budskap till oss deltagare.

Jonas Johansson på Rangen.
Inger och Renate tränar.

Efter träningen och lite lunch, fast Mikaels Spaghetti Carbonara kan vi inte kalla liten, den hade egentligen räckt till minst två portioner, så begav vi oss til första Tee för utslag. Inger och Renate gick ut i första bollen tillsammans med Ansa, jag Mikael gick ut i andra bollen tätt efter, tillsammans med Johan E, Johan S och Martin. Det visade sig att vår fyrboll var nog den långsammaste bollen i och med att vi spred våra bollar och gick och letade efter dem lite här och där utmed de olika hålen. Även om de andra herrarna kunde slå långt så är det alltså ingen garanti för välplacerade bollar.

Efter väl utförd runda avslutades dagen i hål 19, där damerna redan satt eftersom de hade gått i första bollen. Fast dagens 18 håls runda var nog den längsta rent tidsmässigt som jag någonsin spelat, den tog nästan 6 timmar. Det blev alltså en sen återfärd mot hotellet.

Middag igen på hotellet, vilket åter igen inte var någon höjdare, speciellt inte servicen runt omkring. Det är en ”hovmästare” som springer omkring och skriker på sin personal och slafsar upp maten på våra tallrikar. Det är inget grönt eller någon sås till maten utan enbart en fiskbit eller köttbit med lite garnityr. Det som alla reagerar på är att det inte finns någon salt och peppar utplacerad på borden. När en våra medresenärer frågar efter det två gånger så får han en utskällning av ”hovmästaren” om att han begär salt och peppar. Nu har missnöjet spridit sig rejält.

Kvällen infinner sig dock så småningom, de flest går och lägger sig relativt snart efter ett kortare stopp i baren förstås. För de flesta är det första golfrundan för säsongen så det känns på en gång i kroppen.

Söndagshälsningar
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *